Παρουσίασε πρόγραμμα και υποψηφίους ο Γ. Παπαναστασίου

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα αρχή – τόπος να ζεις»

Γ.Παπαναστασίου: «δε θα δουλέψουμε απλά, θα ματώσουμε για τον τόπο μας»
Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το βράδυ της Παρασκευής (2/5/2014) ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα αρχή-τόπος να ζεις» Γιώργος Παπαναστασίου , παρουσίασε τις βασικές γραμμές του προγράμματος του για την περίοδο 2014 – 2019, που στηρίζεται σε δέκα άξονες ενώ έκανε και την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα δοθεί στους πολίτες σε λίγες μέρες για να γνωρίζουν όλοι τί θέλει και τί πρόκειται να κάνει η νέα Δημοτική Αρχή τη επόμενη πενταετία για την πόλη ,τις δημοτικές και τοπικές ενότητες και τους πολίτες. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι όλων φορέων του δήμου, νυν και πρώην αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς επίσης και εκατοντάδες πολίτες από κάθε σημείο του διευρυμένου δήμου Αγρινίου επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους το ξεκάθαρο προβάδισμα και το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.

Στην ομιλία του ο Γ. Παπαναστασίου επιτέθηκε στην δημοτική αρχή λέγοντας χαρακτηριστικά “τέρμα πια στους συμβιβασμούς με την κακομοιριά και την μετριότητα. Τέρμα στο συστηματάκι που μοιράζει «ξεροκόμματα» έργων, προμηθειών και εξουσίας για να διαιωνίζει την εκλογική του πελατεία. Αρκετά ανεχτήκαμε όσους προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είμαστε μία μικρή και φτωχή επαρχία, επειδή οι ίδιοι είναι μικροί και φτωχοί στο μυαλό και στις ικανότητες. Αρκετά υποστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια και καταντήσαμε μία περιοχή χωρίς ταυτότητα και χωρίς πυξίδα πορείας”. Ενώ σχετικά με το ψηφοδέλτιό του το χαρακτήρισε “ψηφοδέλτιο «καθαρών» ανθρώπων” προσθέτοντας μάλιστα πως είναι ένα “ψηφοδέλτιο με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη. Δηλαδή, ένα ψηφοδέλτιο ανθρώπων του σήμερα και του αύριο. Νέο, κυρίως ως προς τη νοοτροπία που μεταφέρει και μεταδίδει. Πολυσυλλεκτικό και αδέσμευτο. Χωρίς «βαρίδια», χωρίς «ένοχο παρελθόν»”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Γ.Παπαναστασίου:
Φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας συνάντηση και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, καθώς για όλους εμάς στη «Νέα Αρχή» σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα.
Είμαστε όλοι εδώ, γιατί πιστεύουμε πως η συμμετοχή μας είναι εκείνη που θα δώσει δυναμική για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ , για ένα νέο ξεκίνημα δυνατό και ελπιδοφόρο για τον τόπο μας. Για τον τόπο που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι η μέρα που όλοι οι κάτοικοι του δήμου Αγρινίου θα βεβαιωθούν ότι σε αυτή την περιοχή, υπάρχουν και άνθρωποι… ανήσυχοι, που δεν αλλοτριώθηκαν και δεν αρκούνται στα λίγα και τα μικρά. Άνθρωποι με ικανότητες και διάθεση να «ξυπνήσουν» τις κοιμώμενες δυνάμεις του δήμου και που αγωνίζονται για μία «Νέα Αρχή», όνομα και πράγμα!

Παράλληλα όμως, υπάρχει και ένα σχέδιο. Συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, σύγχρονο. Ένα σχέδιο, άμεσα εφαρμόσιμο, που από την επομένη κιόλας της εφαρμογής του θα κάνει κατανοητό σε καθέναν ότι ένας νέος αεράς άρχισε να φυσάει στο Αγρίνιο.Αυτά τα δύο στοιχεία, οι κατάλληλοι άνθρωποι και το κατάλληλο σχέδιο, είναι η «συνταγή» πάνω στην οποία θα στηρίξει η παράταξή μας τα θεμέλια του νέου Αγρινίου. Και επιτρέψτε μου να το αποκαλώ έτσι, ένας νέος Δήμος ένα «Νέο Αγρίνιο» γεννιέται. Τέρμα πια στους συμβιβασμούς με την κακομοιριά και την μετριότητα. Τέρμα στο συστηματάκι που μοιράζει «ξεροκόμματα» έργων, προμηθειών και εξουσίας για να διαιωνίζει την εκλογική του πελατεία. Αρκετά ανεχτήκαμε όσους προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είμαστε μία μικρή και φτωχή επαρχία, επειδή οι ίδιοι είναι μικροί και φτωχοί στο μυαλό και στις ικανότητες. Αρκετά υποστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια και καταντήσαμε μία περιοχή χωρίς ταυτότητα και χωρίς πυξίδα πορείας.
Όλα αυτά θα τα αλλάξουμε.
Σας το υπόσχομαι!

Και θα τα αλλάξουμε με σχέδιο. Με ρεαλισμό. Και με πολλή δουλειά, φυσικά. Γιατί χωρίς δουλειά και πάλι δεν γίνεται τίποτα.Σας λέω, και αυτό θέλω πρωτίστως να το ακούσουν οι συνεργάτες μου και τα στελέχη του συνδυασμού μας, πως όταν με το καλό, σε λίγες μέρες, οι πολίτες του Αγρινίου θα μας αναθέσουν την ευθύνη αυτού του Δήμου, για εμάς, στη «Νέα Αρχή», τότε θα ξεκινήσει ο μεγάλος Γολγοθάς. Θα… ματώσουμε! Και μετά από πέντε χρόνια, μπορεί να είμαστε όλοι κουρασμένοι, μα θα είμαστε και πολύ – πολύ περήφανοι. Και κοντά σε εμάς, θα είναι περήφανοι και όλοι οι πολίτες του Δήμου μας.

Επιτρέψτε μου λοιπόν, να σας παρουσιάσω τις βασικές γραμμές του σχεδίου μας, που στηρίζεται σε δέκα άξονες, αλλά αυτό είναι εντελώς σχηματικό, δεδομένου ότι, κατά την δική μας αντίληψη, όλες οι αρμοδιότητες και οι δράσεις της δημοτικής αρχής αποτελούν τεμνόμενους κύκλους. Για παράδειγμα, η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο, τόσο για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, όσο και για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Ή η βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου θα συμβάλλει και στην ενίσχυση όλων των παραγωγικών τάξεων της περιοχής. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμά μας αποτελείται από ψηφίδες που μόνον στον σύνολό τους όμως φτιάχνουν την τελική εικόνα του παζλ. Και γι’ αυτό, και οι δέκα άξονες για εμάς, έχουν την ίδια σπουδαιότητα. Και θα πρέπει να αποδώσουν εξίσου.

Ξεκινάω φίλες και φίλοι, με την βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου. Εκτός του ότι θα ενεργοποιήσουμε όλες τις επιτροπές και τον Συμπαραστάτη του Δημότη που προβλέπει ο «Καλλικράτης», καθώς και ότι θα ενισχύσουμε στον υπέρτατο βαθμό όλες τις δομές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, στοχεύουμε στην δημιουργία ενός ειδικού γραφείου που θα ανιχνεύει και θα εκμεταλλεύεται τα δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται απευθείας στους δήμους και τα οποία μπορούν να φέρουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή και να μας βοηθήσουν σημαντικά στην ποιοτική της αναβάθμιση.Επίσης, πρωταρχικής σημασίας είναι το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών του δήμου και η άμεση διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για πλήρη εκμετάλλευση των δημοτικών ακινήτων για στέγαση των υπηρεσιών του δήμου. Κυρίως όμως, στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι με εμάς, ως δημοτική Αρχή, ξεχάστε τους… δημάρχους και τους αντιδημάρχους των κλειστών γραφείων.
Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας!

Και αυτό θα είναι η πρώτη και βασική εντολή στους συνεργάτες μου. Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες μου, θα είμαστε διαρκώς έξω, στη κοινωνία, στην πόλη και στα χωριά μας, δίπλα στα προβλήματα των δημοτών. Για να τα λύνουμε επί τόπου και άμεσα. Για να μπορούμε να επικοινωνούμε και να αφουγκραζόμαστε την πραγματική κοινωνία, χωρίς παραμορφωτικούς καθρέπτες.

Και περνάω στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής αρωγής, έναν πολύ σημαντικό τομέα, ιδιαίτερα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Η οργάνωση και η ικανοποιητική λειτουργία δομών όπως τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, αποτελούν δράσεις εκ των ων ουκ άνευ. Κυρίως όμως, πρέπει να ενεργοποιήσουμε και να οργανώσουμε την κοινωνία των εθελοντών. Δίπλα μας υπάρχουν πολλές και αξιόλογες ομάδες πολιτών, με διάθεση να προσφέρουν. Δεν προσέξανε ποτέ αυτές τις ομάδες και δεν τις οργανώσανε. Εμείς, αυτό θα το κάνουμε τώρα. Δημιουργώντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο και δίνοντας έναν συγκεκριμένο ρόλο σε κάθε εθελοντική ομάδα. Επιπλέον, στοχεύουμε στην ενίσχυση δομών όπως η Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΔΑΠ, το ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στους πολίτες που λόγω και της κρίσης, μπαίνουν σε ψυχολογικό αδιέξοδο ή σε κάθε είδους εξάρτηση.

Επίσης, το Αγρίνιο πρέπει επιτέλους να γίνει μία πόλη φιλική για τα άτομα με αναπηρίες. Στο πρώτο κιόλας τεχνικό πρόγραμμα που θα καταθέσουμε, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ράμπες και ανακατασκευή πεζοδρομίων και άλλων χώρων, προκειμένου να διευκολύνεται σχεδόν παντού η πρόσβαση των ΑμεΑ. Ως προς το αστικό περιβάλλον, ξέρετε όλοι ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Πρέπει άμεσα να διευθετήσουμε τις διαδικασίες και να θέσουμε σε εφαρμογή το Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο επιλύοντας το μεγάλο ζήτημα που αφορά στην ελάττωση του συντελεστή δόμησης, η οποία επήλθε μετά την εφαρμογή του

Παράλληλα, θα δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση στις γειτονιές. Θέλουμε νέους κοινόχρηστους χώρους και συντήρηση των υφισταμένων. Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου και μία παρατήρηση: Το επίπεδο μίας πόλης, όπως και μίας κοινωνίας, κρίνεται από την «συμπεριφορά» της απέναντι στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Εάν λοιπόν, τα παιδιά μας, αλλά και οι ηλικιωμένοι μας, περπατούν άνετα και έχουν ζωτικούς χώρους μέσα στην πόλη, τότε το Αγρίνιο θα παρέχει ποιότητα ζωής για το σύνολο των πολιτών. Αυτό θα το πετύχουμε.

Επίσης, πρέπει να αναφερθώ στην ανάπλαση του Πάρκου. Ένα φλέγον θέμα που απασχολεί όλους τους Δημότες. Ένα έργο που ενώ ήταν ζητούμενο για την τοπική κοινωνία, η παρούσα δημοτική αρχή κατάφερε να μας διχάσει. Αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Και ακόμα…. προβλέπουμε την ανάπλαση του Περιαστικού Δάσους Αγ. Χριστοφόρου με στόχο την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την επισκεψιμότητά του.

Έχουμε σκοπό να αναδιοργανώσουμε και να αναβαθμίσουμε το σύστημα καθαριότητας, θα προωθήσουμε την ανακύκλωση και θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο που θα υποδέχεται τα αιτήματα των πολιτών για όλα τα σημεία που υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα και αρρυθμίες. Χαρτογραφώντας κάθε σπιθαμή οδικού δικτύου και σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ και τα ταξί, θα πετύχουμε την βέλτιστη κυκλοφοριακή οργάνωση και πολύ καλύτερη σύνδεση της πόλης με τα χωριά μας. Σε επίπεδο δρόμων επίσης, θα δρομολογήσουμε την κατασκευή κάθετων προσβάσεων περιμετρικά στη Λίμνη Τριχωνίδα, αλλά και την άμεση βελτίωση του δρόμου προς το Θέρμο και τη Ναύπακτο, καθώς και την βελτίωση του δρόμου προς Προυσό και Καρπενήσι. Ακόμα, επιτέλους θα βάλουμε τέλος στην κατασκευή της νέας γέφυρας του χειμάρρου Ερμίτσα στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αβόρανης που είναι σε εκκρεμότητα για μισό περίπου αιώνα. Η μακροχρόνια αδιαφορία των υπευθύνων, ο βαθμός επικινδυνότητας που υφίσταται στην περιοχή για τους πεζούς και τα οχήματα αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την λήψη πρωτοβουλιών, την στιγμή μάλιστα που αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας (Αγρινίο, Αβόρανη, Καινούργιο, Παραβόλα,) δεδομένου ότι το σημείο αυτό αποτελεί είσοδο και έξοδο στην περιοχή.

Τέλος, σημειώνω ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η άμεση σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και με τελικό κόμβο σύνδεσης αυτόν του Αγγελοκάστρου, ο οποίος πρέπει να μετονομαστεί σε κόμβο Αγρινίου. Και επίσης, η οδική σύνδεση με Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, δηλαδή με ΠΑΘΕ και Ε65, ο άξονας που συνδέει Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία. Η υλοποίηση του ανωτέρω οδικού άξονα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιοχή.

Φίλες και φίλοι,
Ένα από τα μεγάλα προνόμια της περιοχής μας είναι το φυσικό της περιβάλλον. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για τον καθορισμό της όχθης και της παρόχθιας ζώνης της Λίμνης Τριχωνίδας. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Παρατριχώνιας περιοχής αξιοποιώντας τα παραδείγματα των καλών πρακτικών διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες του δικτύου NATURA 2000.

Ακόμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τη ΔΕΗ πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση δράσεων για τον Αχελώο Ποταμό και τις Τεχνητές Λίμνες που προβλέπονται στη μελέτη “Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης” που έχει ήδη εκπονηθεί, αλλά και να αναδείξουμε τον ορεινό όγκο του Παναιτωλικού και του Αρακύνθου. Επίσης, στοχεύουμε στην εγκατάσταση ενός μονίμου συστήματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του θορύβου και της ακτινοβολίας. Και έρχομαι στον κρίσιμο και πολύ σημαντικό, αγροτικό τομέα. Στόχος μας η σύνταξη μίας

Γεωργοκτηνοτροφικής Μελέτης που θα θέτει τους στόχους για τον επαναπροσδιορισμό της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πολιτικές για την αγροτική ανάπτυξη που εφαρμόζεται τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Διεθνές Επίπεδο. Επίσης, θα καθιερώσουμε μία ετήσια έκθεση προβολής και προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων και αγροτικών επιχειρήσεων της περιοχής, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, την Ένωση Αγρινίου, τον Εμπορικό Σύλλογο, κλπ

Ακόμα, θέλουμε μία στεγασμένη Δημοτική Λαϊκή Αγορά, αλλά και βελτίωση και ανάπτυξη στο αρδευτικό δίκτυο πολλών περιοχών, μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Είναι αδιανόητο σε αυτό τον τόπο να μην υπάρχουν ή να μην λειτουργούν τα αρδευτικά δίκτυα. Αλλά αλήθεια μήπως έχουν λυθεί και τα προβλήματα ύδρευσης;…… Όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλές τοπικές κοινότητες υπάρχει έλλειψη ή κακής ποιότητας πόσιμου νερού. Και αρκετοί συνοικισμοί των 15 και 20 σπιτιών στερούνται σήμερα το 2014 το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτοί οι άνθρωποι σε ποια κατηγορία πολιτών ανήκουν;;;

Με βάση τον πρωτογενή τομέα, θα επενδύσουμε στη νέα επιχειρηματικότητα που έχει ανάγκη η περιοχή μας, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, θα δημιουργήσουμε ένα ειδικό γραφείο, μέσω του οποίου οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τους διατιθέμενους πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσουμε Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Σχεδίων, το οποίο και θα παρακολουθώ προσωπικά. Δεν είναι δυνατόν να χάνονται επενδύσεις εξαιτίας εχθρικής αντιμετώπισης από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι η δημιουργία ενός Βιοτεχνικού Πάρκου, καθώς και η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία μεταποιητικών εκμεταλλεύσεων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.Σε ότι αφορά το κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης, θα εφαρμόσουμε ένα πλήρες σχέδιο προβολής του Δήμου, ενώ παράλληλα θα προωθήσουμε την υλοποίηση υδατοδρομίου στην Τριχωνίδα, μαζί με τουριστικά περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, προωθούμε άμεσα την καθιέρωση ενός φεστιβάλ σε ετήσια βάση, με επίκεντρο τη Λίμνη Τριχωνίδα και τον ποταμό Αχελώο, δηλαδή το υγρό στοιχείο, το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας. Για τα σχολεία μας…

Συνεχίζουμε το πρόγραμμα Σχολικής Στέγης τόσο στην πόλη όσο και στις Δημοτικές Ενότητες με παρεμβάσεις για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, την συμπλήρωση των υφιστάμενων αλλά και τη βελτίωση με προτεραιότητα στην υγιεινή και την ασφάλεια των χώρων. Και επιπλέον, ξεκινάμε προγράμματα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης σε στοχευμένες ομάδες δημοτών (άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, μετανάστες, κ.λ.π.).

Κοντά στη γνώση πάει και ο πολιτισμός. Θέλουμε την αξιοποίηση των Καπναποθηκών Παπαπέτρου, την ανάδειξη του Αρχαίου Θέατρου Στράτου, καθώς και των διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων και νεώτερων μνημείων του Δήμου (Μακρυνείας, Παραβόλας, Θεστιέων, Αγγελοκάστρου κλπ). Ακόμα, θα ενισχύσουμε τον ρόλο του ΔΗΠΕΘΕ με τη δημιουργία παιδικής θεατρικής σκηνής, αλλά και ειδικές παραγωγές που θα δίνουν τη δυνατότητα για μικρές παραστάσεις στις γειτονιές της πόλης αλλά και στις δημοτικές ενότητες. Θα αναβιώσουμε γιορτές μνήμης προς τιμήν των μεγάλων Ευεργετών Αφών Παπαστράτου.

Κυρίες και κύριοι,
Υπάρχουν πάρα πολλά που δεν ανέφερα. Όπως αυτά που σκεφτόμαστε και θα επιδιώξουμε να κάνουμε στον τομέα του αθλητισμού εκσυγχρονίζοντας και βελτιώνοντας τις υπάρχουσες αλλά και δημιουργώντας νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ή πολλές από τις δράσεις που θα κάνουμε για να αποτελέσει η περιοχή μας πρότυπο διαχείρισης των λυμάτων. Ασφαλώς, τις πολλές διαδημοτικές συνεργασίες που σχεδιάζουμε ακόμα και με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους. Άμεση προτεραιότητά μας θα είναι να σπάσουμε την απομόνωση. Να βγούμε στον κόσμο! Να αναδείξουμε τους ανθρώπους μας και τα προϊόντα μας. Να βρούμε φίλους, συμμάχους και αγοραστές. Για εμάς, η έκφραση «Νέα Αρχή» δεν είναι μωροφιλοδοξία. Είναι ουσία. Η ουσία μίας νέας ζωής σε ένα νέο Δήμο.

Και τώρα, επιτρέψτε μου να παρουσιάσω τους ανθρώπους που δέχτηκαν την πρόσκλησή μου και την μεγάλη πρόκληση να αναλάβουν μαζί μου το βαρύ φορτίο της ευθύνης για τη «Νέα Αρχή» στον δήμο Αγρινίου. Θέλω να το πώ: Είμαι περήφανος που όλοι αυτοί οι άνθρωποι συμμερίστηκαν το όραμά μου για το Αγρίνιο. Και είναι τιμή μου που στέκονται στο πλευρό μου τόσοι και τόσο επιτυχημένοι άνθρωποι, έτοιμοι για την μεγάλη μάχη με τα προβλήματα και την πολυετή στασιμότητα. Τους τιμώ και τους ευχαριστώ. Είναι όλοι τους, άνθρωποι με καρδιά και νου για το Αγρίνιο!

Πολλοί είναι πάρα πολύ γνωστοί. Επιτυχημένοι και φτασμένοι στον τομέα τους. Άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά και έχουν αποδείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Και άλλοι, που για πρώτη φορά μπαίνουν στην μάχη, γιατί πιστεύουν ότι είναι η ώρα της μεγάλης αλλαγής.

Το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού μας, αντανακλάει το σύνολο της κοινωνίας του δήμου μας. Κοντά μας υπάρχουν τεχνοκράτες και επιστήμονες, άνθρωποι από την ελεύθερη αγορά, αλλά και καταξιωμένοι λειτουργοί του δημοσίου τομέα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι της καθημερινής βιοπάλης. Άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού. Άνθρωποι που δικαίως φέρουν ως παράσημό τους τα παιδιά και τις οικογένειές τους και άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας τι πάει να πει επιβίωση σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιό μας. Ένα ψηφοδέλτιο «καθαρών» ανθρώπων. Ένα ψηφοδέλτιο με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη. Δηλαδή, ένα ψηφοδέλτιο ανθρώπων του σήμερα και του αύριο. Νέο, κυρίως ως προς τη νοοτροπία που μεταφέρει και μεταδίδει. Πολυσυλλεκτικό και αδέσμευτο. Χωρίς «βαρίδια», χωρίς «ένοχο παρελθόν». Οι υποψήφιοι της Νέας Αρχής ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες και συναντήθηκαν στο ίδιο σταυροδρόμι. Στο σταυροδρόμι από το οποίο ξεκινάει το Νέο Αγρίνιο. Το Αγρίνιο της καρδιάς μας…