Καμμένος στο Αγρίνιο : Ακροδεξιά Πολιτική Άνοιξη η ΝΔ [HDvideo]

Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει από χθες ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και σήμερα βρέθηκε στο Αγρίνιο ενόψει των ευρωεκλογών παραχωρώντας Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ συνόδευαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Παναγιώτης Λαλιώτης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Καμμένος και στελέχη του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία όπως οι Μιχαλάτος και Ντούπης.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου

Ο Π. Καμμένος ξεκίνησε την τοποθέτηση του με την παράνομη κατά τον ίδιο κατανομή της επιχορήγησης των κομμάτων λέγοντας ότι «από τα επτά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δίνονται ως έκτακτη εκλογική επιχορήγηση για τα κόμματα, η συγκυβέρνηση νομοθέτησε ότι τα 4,5 θα τα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝ. ΕΛ. θα πάρουμε 52.000 ευρώ. Να σας πω ότι μόνο το κόστος για τα ευρωψηφοδέλτια είναι 250.000 ευρώ…» είπε ο Π. Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στα κόμματα της συγκυβέρνησης λέγοντας ότι “η ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Αβέρωφ και του Μητσοτάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Στη ΝΔ κυριαρχεί μια ομάδα που δεν θα τολμούσε να περάσει καν την πόρτα των ιδρυτών του κόμματος, είναι μια ακροδεξιά Πολιτική Άνοιξη. Δεν χωράνε σε μας ο Βορίδης που έγινε αρχηγός της ΕΠΕΝ, ούτε ο τηλεπωλητής βιβλίων του Πλεύρη! Αλλάζουν τα ονόματα και τα κάνουν Ελιά και Νέα Ελλάδα για να αλλάξουν ΑΦΜ και να γλιτώσουν από τα χρέη των κομμάτων τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο Π. Καμμένος και τη θέση των ΑΝΕΛ στο ευρωκοινοβούλιο τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ είναι ευρωσκεπτικιστές και αντι-φεντεραλιστές και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που το κόμμα του μπει στη ευρωβουλή θα κάνει συνεργασίες με δημοκρατικά κόμματα του Νότου, ενώ χαρακτήρισε τις θέσεις του κόμματός του για την Ευρώπη πιο κοντά είναι με κόμματα σαν αυτό του Πούτιν. «Εμείς πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι η πολιτική της τρόικας, η πολιτική του μνημονίου, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης πρέπει να σταματήσει εδώ» είπε ο Π. Καμμένος και επανέλαβε τις θέσεις του για διαγραφή του επαχθούς χρέους, για κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, για μη αναγνώριση των δανείων με τοκογλυφικό επιτόκιο. Υποστήριξε ότι η λύση για τη χώρα είναι να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη να γίνει στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων ώστε να διασφαλιστούν πόροι για την υγεία και την παιδεία, να μειωθεί η φορολογία στο 8% και να υπάρξει μηδενικός ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Μιλώντας για την ευρωλίστα των ΑΝΕΛ σημείωσε πως το κόμμα του «δεν έχει στο ψηφοδέλτιό τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και διασημότητες, αλλά δέκα επιστήμονες που έφυγαν λόγω ανεργίας και τώρα είναι στην Ευρώπη».

Τέλος ο Π. Καμμένος αφού υπενθύμισε την Αιτωλοακαρνανική του καταγωγή (από την πλευρά της μητέρας του, που είναι από τον Πλάτανο Ναυπακτίας) αναφέρθηκε και στα τοπικά προβλήματα του νομού κάνοντας λόγο για το επικίνδυνο οδικό δίκτυο σημειώντας ότι τα οδικά έργα σχεδιάζονται κατά παράβαση των τοπικών αναγκών, την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την απαξίωση πρωτογενούς παραγωγής. Έσπευσε μάλιστα να παραδεχθεί ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει αδικηθεί σε μια σειρά από θέματα και πως κακώς συμμετέχει στην συγκεκριμένη περιφέρεια με Αχαία και Ηλεία.