Κρίτων Αρσένης : Είναι σκάνδαλο, να υπάρχουν λεφτά για την εκτροπή του Αχελώου

Ο νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης βρέθηκε σήμερα στο Αγρίνιο στο πλαίσιο περιοδείας των υποψηφίων του κόμματος και μίλησε αποκλειστικά στο ΑγρίνιοCulture.gr για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου μιας και ο ίδιος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μια από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που συμμετείχε σε όλες τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά της εκτροπής του Αχελώου.

Αναλυτικά ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε : “Είναι σκάνδαλο, γιατί ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αδιαφορεί για την απόφαση του ΣτΕ και θέλει να την προχωρήσει. Δεν υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι γιατί παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι εθνικοί πόροι. Που τους βρίσκουν, την στιγμή που κόβουνε την πρόσβασή μας στην υγεία, την παιδεία, μισθούς και συντάξεις. Κι όμως για τον Αχελώο λεφτά υπάρχουν… Αυτό είναι σκάνδαλο και πρέπει να σταματήσει άμεσα!”

Ακόμη σχετικά με τις επαφές του στην Αιτωλοακαρνανία χθες και σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ανθρώπους από διάφορα κινήματα και αγρότες της περιοχής. Μάλιστα σήμερα ενημερώθηκε από μέλος της κίνησης για την προσταστία και αναζωογόνηση του πάρκου σχετικά με την ανάπλαση του πάρκου με τον ίδιο να δηλώνει ότι το πάρκο απειλείται. Τέλος σχετικά με τις επαφές του με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μίλησε για την πρωτοβουλία του ενάντια στην εμπορική συμφωνία Ε.Ε και Καναδά – ΗΠΑ που θα περάσει από την ευρωβουλή στο τέλος του χρόνου από την οποία υπάρχει ο κίνδυνος να γίνονται εισαγωγές φέτας από Καναδά & ΗΠΑ.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης: