Σημαντικές δωρεές στη «Διέξοδο»

Κατά το προηγούμενο δίμηνο η «Διέξοδος», εκτός από τα δικά της αποκτήματα, μεταξύ των οποίων και το αρχείο της οικογένειας Ανδρέα Νιανιάρα (1840 – 1930), αποδέχθηκε και ευγενικές δωρεές φίλων της που ενισχύουν τόσο το εκθεσιακό όσο και το αρχειακό – ιστορικό υλικό του Μουσείου της.

Πρόκειται για τις δωρεές :
1. Της κυρίας Βασιλικής Αγγελοπούλου (Μεσολόγγι) η οποία προσέφερε μία σειρά σαράντα λιθογραφιών σε αναπαραγωγή του PETER VON HESS με ήρωες και σκηνές της Ελληνικής Επανάστασης.

2. Του κ. Δημήτρη Γ. Αναστασίου ή Αγγελή (Αθήνα) ο οποίος προσέφερε μία τυπογραφική μηχανή του 1863, ένα τυπογραφικό συνθετήριο και μία σειρά κλισέ εκτύπωσης της ιδίας εποχής.

3. Του κ. Γιώργου Π. Αλεξανδράτου (Αθήνα) ο οποίος προσέφερε μία έκδοση της δεκαετίας 1930 του Στέφανου Κ. Τσίντζου με 27 φωτογραφίες του Μεσολογγίου.

4. Του κ. Άκη Π. Γιωτοπούλου (Μεσολόγγι) ο οποίος προσέφερε μία προσωπογραφία του 1929 (λάδι σε μουσαμά) του στρατηγού Ιωάννη Μαγγανάρα, τρία διπλώματα τιμής προς τον στρατηγό από τον Βασιλιά Αλέξανδρο (1918), τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας (1919) και τον Βασιλιά του Βελγίου (1920), ένα λεύκωμα αναμνήσεων της Ιφιγένειας Μαγγανάρα του 1899 και δύο μελέτες του Ροδόλφου Άλτερ για τα γενεαλογικά δένδρα των οικογενειών Γεωργίου Δροσίνη και Βαλτινών.

5. Της κυρίας Ελένης Καλάκη (Μεσολόγγι) η οποία προσέφερε ένα υφαντό χαλί του 1950.

6. Του κ. Σπύρου Μαρκογιάννη (Θεσσαλονίκη) ο οποίος προσέφερε μία χειροκίνητη ραπτομηχανή τύπου FREJA HUSQVARNA των αρχών του 20ου αιώνα και μία γραφομηχανή τύπου OLUMPIA (Mοnica)

7. Του κ. Ξενάκη Μαρούλη (Μεσολόγγι) ο οποίος προσέφερε το ξίφος του παππού του – διοικητή του σταθμού χωροφυλακής Μεσολογγίου την δεκαετία του 1890 – Ιωάννη Μπαριάμη.

8. Του κ. Άρη Μπασαγιάννη (Αθήνα) ο οποίος προσέφερε μία μελέτη του Νικολάου Τσική για δύο ανέκδοτα ποιήματα του Κωστή Παλαμά του έτους 1877 που απευθύνονται στην Ισαβέλλα Άννινου και τα οποία βρέθηκαν στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρικό Θεραπευτήριο Αθηνών. Και

9. Της κυρίας Φήμιας Πετροπούλου – Χαρώνη (Αθήνα) η οποία ολοκλήρωσε το αρχείο του παππού της στρατηγού Διονυσίου Γεωργίου που σχετίζεται με την συμμετοχή του 6ου Συντάγματος Μεσολογγίου καθώς και του ιδίου στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.

Από την «Διέξοδο» εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στους ευαισθητοποιημένους με την Ιστορία και την Τέχνη δωρητές.