Πινακοθήκη με έργα του Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου απέκτησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών  και γονέων  έγιναν τα εγκαίνια της  Σχολικής Πινακοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.

DSC_6478Ο χώρος φιλοξενεί μόνιμη έκθεση 42  έργων του εικαστικού  Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος ευγενώς παραχώρησε τους πίνακες για τη δημιουργία της πρότυπης Σχολικής Πινακοθήκης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζαχαρόπουλος :«Νοιώθω μεγάλη χαρά, αυτό το ταξίδι στο χρόνο,  να το μοιράζομαι με τα παιδιά, τις μικρές ηλικίες που διψάνε για γνώση».

Στην αξία της δημιουργίας σχολικής πινακοθήκης αναφέρθηκε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νικόλαος Μπρούτας :«Η Σχολική μας Πινακοθήκη αποτέλεσε ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά. Η τέχνη μας ταξιδεύει στον χρόνο και στον χώρο».

DSC_6509Συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη και τη διεύθυνση του σχολείου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία έδωσε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βασίλης Φωτάκης.Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Χρ. Ζαρκαβέλης, Γ.Μπόκα, Χρ. Τασολάμπρου, Α.Σκαρτσάρης,  η πρ. του ΔΗΠΕΘΕ Μ.Παπαγεωργίου, ο πρ. του Δ. Πάρκινγκ Π. Γιαννιώτης,

Οι ώρες επισκέψεων της Σχολικής Πινακοθήκης είναι:09.00 το πρωί έως 13.00 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr