Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε: Μετά το καλοκαίρι το ελληνικό χρέος

Μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν προσερχόμενοι στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup, ο πρόεδρός του, και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Ο μεν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για ο πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2013, υπογραμμίζοντας ότι (οι Ελληνες) «αξίζουν συγχαρητήρια για την δουλειά που έχουν κάνει». Ερωτηθείς για το αν είναι αναγκαίο να γίνουν περαιτέρω βήματα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους απάντησε: «Θα λάβουμε υπόψιν μας την επόμενη αξιολόγηση η οποία θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι».Υπενθύμισε ότι τον Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup δεσμεύτηκε να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν είναι αναγκαίο, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι αυτό θα εκτιμηθεί όταν θα είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία σε σχέση με το ελληνικό χρέος. Όπως εξήγησε, το θέμα θα εξεταστεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας από τη Eurostat, λέγοντας ότι η Ελλάδα αξίζει εύσημα για τα όσα έχει πετύχει.«H Ελλάδα έχει πετύχει σημαντική πρόοδο, οι επιδόσεις στο δημοσιονομικό τομέα και γενικότερα στην οικονομική πολιτική ήταν καλύτερες του αναμενομένου κι αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε αρκετά, ωστόσο έχει μπροστά της ένα μακρύ δρόμο. «Σήμερα θα έχουμε μια συζήτηση, αλλα οι αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια το δεύτερου εξαμηνου του έτους», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

πηγή : ThePressProject.gr