«Χριστιανική Αγάπη» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου

Την Κυριακή, 11 Μαΐου 2014, το απόγευμα, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου διοργανώνει και σας προσκαλεί στη «Χριστιανική Αγάπη», κατά τα πρότυπα της πρώτης Εκκλησίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών που διοργάνωσε ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για την περίοδο 2013/2014 καθώς και με την ευκαιρία του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», τα οποία εφέτος παρακολούθησαν 508 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και στα οποία δίδαξαν 60 εθελοντές καθηγητές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συμμετοχή του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και θα λάβει χώρα στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Εκτός του κοινού δείπνου που θα παρατεθεί σε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναστάσιμους ύμνους, τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, προβολή του νέου DVD «Οι υιοί των Κομνηνών», ποντιακούς χορούς καθώς και βράβευση των εθελοντών καθηγητών από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος και θα κλείσει την εκδήλωση.

Η φετινή Χριστιανική Αγάπη που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, θα έχει αφιέρωμα στον αγώνα προς επιβίωση και στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το απόγευμα. Σημειώνεται τέλος, ότι όσες κυρίες επιθυμούν, μπορούν να ετοιμάσουν φαγητό, το οποίο θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες (για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες κυρίες μπορούν να επικοινωνούν με το πνευματικό κέντρο της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου (τηλέφωνο: 26410-55730) ή με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλ.: 26410-22824).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Εισαγωγή – Προσευχή – «Αγάπες» (κοινός δείπνος για όλους)
Βυζαντινή Χορωδία με αναστάσιμους ύμνους από τους Ιεροψάλτες Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου & Ιεροψάλτες Αγρινίου
Χαιρετισμός παιδιών της Γ΄ Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» και αποχαιρετισμός μαθήτριας Γ΄ Λυκείου του Κατηχητικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου
Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου
Χαιρετισμός εκπροσώπου του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη»
Προβολή του νέου DVD «Οι υιοί των Κομνηνών»
Βράβευση των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» και των Διευθυντών του 6ου και του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, κ.κ. Σάββα Ιωάννη & Βάρδια Ευσταθίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑ
Ποντιακοί χοροί από το Χορευτικό Τμήμα του Κατηχητικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου