Οι προτάσεις της “Κοινωνίας Μπροστά” για τη Σταμνά

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Κοινωνίας Μπροστά”

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΝΑΣ
Ο συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου τον Πάνο Παπαδόπουλο, πιστεύει ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ όπως εφαρμόστηκε στην περιοχή σας κατέστρεψε και απαξίωσε ισχυρές και υγιείς κοινότητες όπως η Κοινότητα Σταμνάς. Εμείς ως συνδυασμός, ειδικότερα για τη Σταμνά θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν τα παρακάτω:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Λειτουργία της Τοπικής Κοινότητας με ουσιαστική κατάργηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην πράξη. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας θα είναι πραγματικός αφέντης στον τόπο του και τυχόν προτάσεις θα είναι δεσμευτικές προς υλοποίηση από τον κεντρικό Δήμο στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν.
ΥΔΡΕΥΣΗ: Ολοκλήρωση αντικατάστασης του υφιστάμενου Δικτύου Ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες (υπάρχει σχετική μελέτη που δεν έχει χρηματοδοτηθεί).
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ: Βελτίωση και ολοκλήρωση πρόσβασης στο αγροτικό δίκτυο της Κοινότητας σε μια τόσο παραγωγική Κοινότητα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: Ένταση της συχνότητας αποκομιδής των σκουπιδιών και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑΜΝΑΣ: Διάθεση πόρων σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο για βελτίωση και εκσυγχρονισμό της παραλίας. Οργάνωση επισκέψεων σχολικών μονάδων και ξένων επισκεπτών στον χώρο.
ΓΗΠΕΔΟ: Ολοκλήρωση εργασιών που απαιτούνται και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο.
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ: Υπάρχει μελέτη προς χρηματοδότηση παράκαμψης της κεντρικής οδού πίσω από το βενζινάδικο μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό. Υπάρχουν και τεύχη δημοπράτησης προς τούτο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΩΤΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ