Η θέση της “Κοινωνίας Μπροστά” για τα προβλήματα της Γουριάς

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Κοινωνία Μπροστά”

Ο συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» τοποθετείται ενώπιον σας και για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και για τα τοπικά σας προβλήματα. Είμαστε αντίθετοι στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που απαξίωσε και διέλυσε υγιείς και δυναμικές Κοινότητες όπως η Κοινότητα Γουριάς.

Επί των θεμάτων της Γουριάς θεωρούμε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στα παρακάτω:
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ: Πρώτος μας στόχος η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και η ενημέρωση των παραγωγών μέσω του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα δημιουργήσουμε.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: Η Τοπική Κοινότητα Γουριάς και ο Πρόεδρός της καθίσταται το κυρίαρχο όργανο άσκησης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Τυχόν αποφάσεις θα είναι δεσμευτικές για τον Κεντρικό Δήμο.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ: Απαιτείται η εξεύρεση χώρου για τη μεταφορά του κοιμητηρίου του χωριού. Οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να ενεργοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.
ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ: Το σχέδιο του Οικισμού Γουριάς πρέπει να εξετασθεί και αποτυπωθεί με σαφήνεια και πληρότητα, ώστε να ξεκαθαρίσουν τυχόν αμφισβητήσεις και ενστάσεις.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: Κατασκευή πεζοδρομίου στο ανατολικό τμήμα του χωριού.
ΓΗΠΕΔΟ ΓΟΥΡΙΑΣ: Ανακατασκευή γηπέδου και τοποθέτηση χλοοτάπητα.
ΚΟΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ: Οριοθέτηση κοίτης ποταμού προκειμένου να ξεκαθαρισθεί το ζήτημα, ώστε στο προσεχές μέλλον να υπάρξουν δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ: Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου, με τρόπο ώστε να επιλυθούν χρονίζοντα ζητήματα.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ