Περιοδεία Λαλιώτη στην Αιτωλοακαρνανία

Διήμερη περιοδεία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης. Οι πολίτες όλων των ηλικιών, καλωσόρισαν τους υποψήφιους του συνδυασμού και τους έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ο κ. Λαλιώτης, στη διάρκεια των επαφών που είχε με τους πολίτες του Νομού, έγινε αποδέκτης της αγανάκτησης τους για την περιθωριοποίηση της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και για την ασκούμενη έως σήμερα περιφερειακή πολιτική, καθώς δεν ελήφθη καμία πρωτοβουλία για να αμβλυνθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μίλησε, για την ανάγκη αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στο Δοκίμι και του λιμανιού στο Μεσολόγγι, όπως επίσης, και για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και αξιοποίησης του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού, το οποίο δεν διαθέτει οργανωμένη βιομηχανική υποδομή.

«Η Αιτωλοακαρνανία έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους Νομούς της χώρας, με σημαντικά πλεονεκτήματα. Η Ιόνια Οδός καθυστέρησε τραγικά, ενώ δεν είχαν προβλεφθεί καν συνδέσεις με τις τοπικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα να γίνονται αλλαγές στο και πέντε. Το λιμάνι του Αστάκου πρέπει να αξιοποιηθεί για να προσελκύσουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον, σεβόμενοι όμως τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες. Είναι ένας Νομός που δεν διαθέτει καν, Βιομηχανική Περιοχή ή Βιομηχανικό Πάρκο, ενώ τέσσερα μεγάλα έργα υποδομής, το αεροδρόμιο στο Άκτιο, η ζεύξη Ακτίου- Πρέβεζας, το λιμάνι του Αστακού και η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου δεν συνδέονται μεταξύ τους, συνεπώς δεν είναι ανταποδοτικά. Επίσης, η Μαρίνα της Αμφιλοχίας που έγινε με χρήματα των Ελλήνων πολιτών παραμένει αναξιοποίητη, ενώ ο Νομός είναι απομονωμένος και από το σιδηροδρομικό δίκτυο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Λαλιώτης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έδωσε επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στην κτηνοτροφία του Νομού, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα φωτοβολταϊκά, ενώ τόνισε, πώς πάγια θέση του συνδυασμού, είναι να επανέλθουν τα δικαιώματα καπνού μέσω της νέας ΚΑΠ.