Ο Άδωνις στο Νοσοκομείο : Σφιχτείτε στα οικονομικά – Χρειάζεται νέος οργανισμός [HDvideo +pics]

Eπίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Τον υπουργό υποδέχθηκε η διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, ο διοικητής Γ.Βλάχος, ο αναπληρωτής διοικητής Γ.Κυριακόπουλος και εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr βίντεο από το συζήτηση του υπουργού Υγείας με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου

Στη συνάντηση ο διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε ως αιτήματα, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την ενίσχυση με έναν γιατρό για τη ΜΕΘ, την αλλαγή του Οργανισμού ώστε αντί των 170 κλινών να προβλέπονται 230, όσα δηλαδή εξυπηρετεί τώρα το νέο νοσοκομείο, την πλήρωση θέσης ιατρού ή έστω την απόσπασή του για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, και την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Aδ.Γεωργιάδης από την πλευρά του δέχθηκε πως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου ώστε να προσαρμοστεί στις επιπλέον κλίνες του νέου κτιρίου και ανέφερε πως οι αλλαγές στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι στις σκέψεις του υπουργείου για το προσεχές διάστημα. Για την θέση γιατρού στη ΜΕΘ τόνισε ότι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα επιλυθεί το θέμα με την έλλειψη γιατρού στη Μονάδα Τενχητού Νεφρού με απόσπαση εάν δεν εγκριθεί το αίτημα για θέση γιατρού. Ωστόσο όσον αφορά το ζήτημα του προϋπολογισμού κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να είναι “σφιχτή” στις δαπάνες της.

Άξιζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στη συζήτηση που είχε ο υπουργός Υγείας με αρκετούς γιατρούς, όπου του αναφέρθηκαν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη μαιευτική κλινική (συγκεκριμένα καταγγέλθηκε ότι στο Μεσολόγγι οι γυναικολόγοι αμείβονται εφημερίες που δεν κάνουν) και την παιδιατρική και πως γιατροί από το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν έρχονται εφημερίες στο Αγρίνιο, η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν να ζητήσει από το διοικητή του νοσοκομείου γραπτή εξήγηση για τα συγκεκριμένα προβλήματα, ενώ έσπευσε να παρατηρήσει με νόημα απευθυνόμενος προς όλους πως «δεν πρέπει να περιμένετε να έρθει ο υπουργός για να λύσει τέτοια ζητήματα, αλλά να τα συζητάτε μεταξύ σας».