Με αισιοδοξία η ομιλία Κατσανιώτη στο Αγρίνιο [HDvideo + pics]

Την πεποίθηση πως το «νέο» θα επικρατήσει στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο συνδυασμός «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» θα είναι στον β’ γύρο των εκλογών, και μάλιστα ως δυναμικά ανερχόμενος διεκδικητής της Περιφέρειας, διατράνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την διάρκεια της κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης στο Αγρίνιο.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr εκτεταμένα στιγμιότυπα από την ομιλία Κατσανιώτη

Μιλώντας στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει ώστε ένας νέος «άνεμος» να πνεύσει στη Δυτική Ελλάδα. «Η κοινωνία σήμερα διψάει για μία νέα πολιτική με με τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: Αλήθεια, εντιμότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι το εφαλτήριό του για να διεκδικεί με πάθος και πίστη την Περιφέρεια είναι η πετυχημένη θητεία του στις θέσεις ευθύνης που κατείχε στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Αναφερόμενος μάλιστα στην θέση του ως Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σημείωσε την τεράστια αλλαγή που υπήρξε στο επικοινωνιακό προφίλ της χώρας προς το θετικό, μετά από μία μακρά περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα αναφερόταν ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Το έχω πει πολλές φορές. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς μου ζήτησε να αναλάβω την ευθύνη διεκδίκησης της Περιφέρειας, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είπα αμέσως το ναι. Γιατί πιστεύω στις δυνατότητές μου και είμαι έτοιμος να προσφέρω. Και πιστεύω και στις δυνατότητες του τόπου μου. Αν πίστευα πως η Δυτική Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, δεν θα ξεκινούσα. Όμως ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με πίστη, πάθος και πολύ όρεξη για δουλειά και για αλλαγή» τόνισε. Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε επίσης στην διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του συνδυασμού του, κάτι που εκφράζεται μέσα στη κοινωνία πλέον, ενώ απόδειξη αυτής της έκφρασης ήταν και η συγκέντρωση στο Αγρίνιο.

Εστιάζοντας στην Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης την χαρακτήρισε ως τον πιο όμορφο νομό. «Τόπο που να έχει συγκεντρωμένο το υδάτινο δυναμικό της Τριχωνίδας, του Αχελώου και του Εύηνου, πρέπει να ψάξει κανείς πολύ για να βρει στον πλανήτη. Και όμως, αυτός ο τόπος, έχει καλλιέργειες που διψάνε! Και όμως, αυτός ο τόπος, που αποτελεί ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, δεν έχει αναπτύξει σχεδόν καθόλου τον τουρισμό» επεσήμανε μεταξύ άλλων, καταδεικνύοντας πόσο πίσω έχει μείνει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, όπως και συνολικά η Δυτική Ελλάδα. Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης, επεσήμανε πως στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, το δίλημμα είναι «μπροστά ή πίσω» και εάν θα επικρατήσουν οι δυνάμεις του νέου ή του παλαιού, που εκφράζεται από την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση.«Το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, έκλεισε την τελευταία στιγμή, ως ένας ακόμα κατάλογος έργων και μικροέργων, μόνο και μόνο για να καυχιέται η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ. Με άλλα λόγια, ένα ακόμα αναπτυξιακό πρόγραμμα που ολοκληρώνεται με… μπαλώματα. Και φυσικά χωρίς καμία ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική. Το επόμενο ΕΣΠΑ δεν μπορεί να είναι το ίδιο και να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να προσφέρει ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να δημιουργήσει ευκαιρίες και να προσφέρει θέσεις εργασίας» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει δουλειά για όλους. Σημαίνει εξωστρέφεια και συνεννόηση. Σημαίνει προγραμματισμός και έγκαιρη στόχευση. Σημαίνει… χειροπιαστό αποτέλεσμα! Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε την διάθεση, έχουμε και την ικανότητα. Και θα τα καταφέρουμε…»
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κατσανιώτης μίλησε για «το αύριο που ξεκινάει σήμερα» και ζήτησε από κάθε πολίτη που επιζητεί μία νέα νοοτροπία και μία νέα αντίληψη, να πάει στις κάλπες, όπου θα δοθεί η κρίσιμη μάχη. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτή τη φορά, δεν χαρίζουμε το μέλλον μας σε κανέναν. Το κρατάμε εμείς στα χέρια μας» κατέληξε.
Να σημειωθεί ότι κατά την συγκέντρωση του Αγρινίου, υπήρξε ομιλία και του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Νεκτάριου Φαρμάκη, κατά την οποία υπήρξε ειδικευμένη προσέγγιση στα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας και τις προγραμματικές προτάσεις του συνδυασμού.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Κατσανιώτης μαζί με τον κ. Φαρμάκη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αιτωλοακαρνανίας συνομίλησαν με τους πολίτες και δέχτηκαν τις ευχές τους, καθώς και την πεποίθησή τους ότι στις εκλογές της Κυριακής, η Αιτωλοακαρνανία θα απαλλαχθεί από τα «βαρίδια» του παρελθόντος και με την ψήφο της θα αποδείξει ότι το «αύριο» εκπροσωπείται από τη νέα και υπεύθυνη δύναμη που εκφράζει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.