Ομιλία Παναγιώτη Κατσούλη παρουσία πλήθους κόσμου

Aνακοίνωση του συνδυασμού “Αλλαγή Πορείας”

Η Αλλαγή Πορείας για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ξεκίνησε πριν από 3,5 χρόνια, κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες και υπό το βάρος συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων δεκαετιών, που κυριολεκτικά αποτελούσαν μόνιμη απειλή για την βιωσιμότητα του. Ο Παναγιώτης Κατσούλης και η δημοτική αρχή αναλαμβάνοντας καθήκοντα το 2010, ανέλαβαν ταυτόχρονα μια μεγάλη ευθύνη. Αυτή της διάσωσης και παράλληλα ανασυγκρότησης του Δήμου. Τριάμισι χρόνια μετά, οι δημότες έχουν κρίση και κυρίως συγκριτική δυνατότητα. Να συγκρίνουν το «χθες» με το «σήμερα», αλλά και να αντιληφθούν την δυναμική που ήδη προβάλλει μέσα από δρομολογημένες πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις.

ΚατσούληςΑπόψε, από την κεντρική πλατεία Μπότσαρη, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσουλης, παρουσία πλήθους κόσμου (παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν) ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και νίκης. Παράλληλα, έδωσε την απάντηση σε όλους όσους αυτό το διάστημα, επέλεξαν αντί προτάσεων και διαλόγου, να προβάλλουν μια στρεβλή και ψευδή εικόνα. Αξιοπιστία και διαφάνεια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της θητείας του Παναγιώτη Κατσούλη, τα οποία και δεν αμφισβητούνται.

Σε ότι αφορά την παρουσία και το έργο της Δημοτικής Αρχής στην δημοτική ενότητα Μεσολογγίου αυτό συνοψίζεται αριθμητικά σε παρεμβάσεις ύψους 17.313.000 ευρώ περίπου, αφορώντας σχολικές μονάδες, αναπλάσεις, ύδρευση και αποχέτευση, συντηρήσεις και διανοίξεις δρόμων, καθώς και άλλες βελτιώσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.
Πολιτισμός, παιδεία, αθλητισμός αλλά και ισχυρές κοινωνικές δομές για τους συμπολίτες μας που βιώνουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αποτέλεσαν κυρίαρχες προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή. Παράλληλα, με μαχητικότητα και αγωνιστικότητα, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου διεκδίκησε τα δίκαια αιτήματά του, έχοντας απέναντι μια κεντρική κρατική διοίκηση η οποία κάθε άλλο παρά σεβάσθηκε τον τόπο και την ιστορία του.Ποτέ άλλοτε δεν έχει παρουσιασθεί τόσο μεγάλο έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και υπό τις συνθήκες τις οποίες αυτό πραγματοποιήθηκε. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει πλέον μπει σε μη αναστρέψιμη πορεία ανάπτυξης και δημιουργικής εξέλιξης. Με εξωστρέφεια, συνεργασία και δυναμική διεκδίκηση. Με στόχευση και ανάδειξη των φυσικών προτερημάτων του.

Ευχαριστώντας τους δημότες για την παρουσία τους, ο Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε βέβαιος για την συνέχεια της πορείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, εμπιστευόμενος την κρίση και αξιολόγησή τους. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα πως οι εποχές που έρχονται για τον τόπο μας, θα έχουν θετικό πρόσημο αφού βασίζονται πλέον σε ισχυρές υποδομές.