Νικάκης – Μαρούδας : Η ΕΕ δεν αλλάζει προς το συμφέρον των λαών [pics]

Mε ομιλητές τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Βασίλη Νικάκη και Ρίζο Μαρούδα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Aμφότεροι τόνισαν την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, μιας και όπως ανάφεραν το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε το αντιδραστικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί να τον αντιπαλέψει.
O Bασίλης Νικάκης στην ομιλία του τόνισε ότι “μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ θα μπορέσει να απελευθερωθεί η λαϊκή εξουσία και έτσι να ζήσουν οι Έλληνες μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή”. Ακόμη επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν» δεν λέει ότι και στις 26, φτώχεια, εξαθλίωση, μνημόνια, θα παραμείνουν όσο η χώρα είναι δεμένη με τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και τέλος ανέφερε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα και καλλιεργεί όταν λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όταν υπέγραψε το μνημόνιο των μνημονίων, τη συνθήκη του Μάαστριχτ”.

Από την πλευρα του ο Ρίζος Μαρούδας κάλεσε το λαό “ανεξάρτητα τι στήριξε στις τοπικές εκλογές να κάνει στις ευρωεκλογές ένα βήμα για να δυναμώσει η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας, που επιβάλλει η ΕΕ και οι δυνάμεις που την στηρίζουν.Να ξεφύγει από τους εκβιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου και της εξουσίας του”. Και πρόσθεσε : “Πείρα έχουμε και μάλιστα μεγάλη.Η ΕΕ δεν αλλάζει προς το συμφέρον των λαών, είτε με δεξιές – κεντροδεξιές, είτε με κεντροαριστερές – αριστερές κυβερνήσεις. Είναι αντιλαϊκή η βάση και ο στόχος συγκρότησης της ΕΕ, γι’ αυτό αντιλαϊκή είναι η πολιτική σε όλα τα κράτη – μέλη της, από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, και της Μέρκελ και του Ολάντ, και των ευρωαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συμμετείχαν σε κυβερνήσεις.