Δ. Χατζησωκράτης: Όχι στην Ευρώπη της λιτότητας [HDvideo]

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης. Συνοδευόμενος από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και μέλη της ΔΗΜΑΡ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Χατζησωκράτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου του Δ. Χατζησωκράτη

O Δ. Χατζησωκράτηw μιλώντας για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι είναι ανάγκη να καταγραφεί η αντίθεση των Ευρωπαίων στην πολιτική της λιτότητας. “Θέλουμε μια άλλη πορεία στην Ευρώπη, μια ανοιχτή Ευρώπη, διαφωνούμε με ττην πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η Ευρώπη” είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάμε στη περιχαράκωση που προτείνουν τα συντηρητικά κόμμα αλλά με ένα ηχηρό όχι στη λιτότητα, να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακές πολιτικές με άξονα την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών”. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές λέγοντας πως ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, επηρεάζει την Ελλάδα πολύ περισσότερο από ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και επηρεάζει την Ευρώπη. Ειδική αναφορά έκανε στην πρόταση δέκα σημείων της ΔΗΜΑΡ που αφορά τα μείζονα θέματα της χώρας, όπως η ανεργία, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η μείωση του χρέους για την οποία τόνισε ότι πρέπει τα χρέη των κρατών να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται από τα άσχημα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στην Αττική ο Δ. Χατζησωκράτης δέχθηκε ότι το ποσοστό της κας. Γιαννακάκη ήταν πολύ χαμηλό και δεν χαροποιεί το κόμμα, ωστόσο σχολιάσε λέγοντας ότι για τη δυναμική του κόμματος θα πρέπει να μας πιστώσετε όχι μόνο τα άσχημα αποτελέσματα αλλά και τα καλά αποτελέσματα σε άλλες περιφέρειες όπως για παράδειγμα τα ποσοστά του Θ. Σώκου στη Δυτική Ελλάδα.