Έτσι μοιράζονται τα λεφτά στην Superleague

Μία ακόμα σεζόν δηλαδή ολοκληρώθηκε (με την εκκρεμότητα της Ξάνθης) και έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα χρήματα κέρδισε η κάθε ομάδα από τη συμμετοχή της στην Superleague.Φέτος είχαμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στον τρόπο που μοιράζεται η πίτα. Η μεγαλύτερη από αυτές αφορά το ποσοστό που δίνεται ισομερώς.

Από το 30% που ήταν μέχρι πέρσι, έπεσε στο 23.5%. Αν σκεφτούμε μάλιστα πως αυξήθηκαν και οι ομάδες από 16 σε 18 (χωρίς να αυξηθεί το ποσό που δίνει η NOVA), τότε τα χρήματα μειώνονται αισθητά. Κερδισμένες είναι οι ομάδες με μεγαλύτερη εμπορική αξία, μιας και το ποσοστό σε αυτή την κατηγορία αυξήθηκε από 40% σε 50%.Εκείνο που κρατάμε πάντως είναι πως το συνολικό ποσό του τηλεοπτικού συμβολαίου αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ.

Πάει ο παλιός ο χρόνος
Από το 2009 μέχρι και το 2013 τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία μοιράζονταν τα χρήματα στις ομάδες λειτουργούσαν ως εξής:
– Το 40% δινόταν βάσει της εμπορικής αξίας
– Το 30% βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής
– Και τέλος το 30% δινόταν ισομερώς

Όπως είπαμε και στην αρχή τα… κόζια άλλαξαν από τη φετινή περίοδο. Έτσι η πίτα μέχρι το τέλος Ιουνίου, όταν και θα δοθούν τα τελευταία χρήματα, χωρίζεται ως εξής:
– Το 50% βάσει της εμπορικής αξίας
– Το 25% βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής
– Το 23.5% θα δοθεί ισομερώς
– Το 1% πηγαίνει στον πρωταθλητή
– Το 0.5% στην ομάδα που θα τερματίσει ψηλότερα (αποκλείονται ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, Άρης)

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το εξής. Από τα 40 εκ. ευρώ, το 10% πηγαίνει στην Αστυνομία η οποία λαμβάνει και το 5% από τις εισπράξεις των εισιτηρίων.Η λίγκα από την πλευρά της έχει προτείνει να δίνεται ένα επίδομα στους αστυνομικούς που πηγαίνουν σε ματς υψηλής επικινδυνότητας, το οποίο θα πηγαίνει κατευθείαν στο μισθό τους και όχι σε κάποιο ταμείο. Η υπόθεση έχει… κολλήσει.

πηγή : sport24.gr