Η Βυρωνική Εταιρεία συνεχίζει με επιτυχία τα εκπαιδευτικά της προγράμματα…

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου μαζί με την δασκάλα τους, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βυρωνικής Εταιρείας.

«Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές: Σέρσιγκας, Αμαλία, Τσολιάς, Μεσολογγίτικος Ντουλαμάς». Το εν λόγω πρόγραμμα είναι για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Η Βυρωνική Εταιρεία, εκτός των άλλων παραδοσιακών φορεσιών, διαθέτει στα εκθέματά της και αυθεντική στολή “Αμαλίας” την οποία φορούσε η κόρη του οπλαρχηγού Κώστα Μακρυκώστα ως κυρία των τιμών στην Αυλή της Βασίλισσας Αμαλία. Το πρόγραμμα προσφέρεται από το Μέλος της ΒΕΜ, φιλόλογο κα. Διαμάντω Λιαπίκου.

Οι επισκέψεις συνεχίζονται με επιτυχία…
Ο Καθηγητής και Ποιητής Paul Farley του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στην Αγγλία, κάτοχος 21 βραβείων από το 1996-2013, επισκέφθηκε το « Διεθνές Κέντρο Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό» της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, την Πέμπτη 29 Μαΐου, για να ενημερωθεί για τον Λόρδο Βύρωνα και το Μεσολόγγι.

Ο καθηγητής γράφει ένα καινούργιο βιβλίο ποίησης που αφορά τον ποιητή και Φιλέλληνα, μέσα από την σύγχρονη ματιά και αντίληψη. Η Πρόεδρος της ΒΕΜ, Ροδάνθη Φλώρου τον ξενάγησε στα βήματα του Λόρδου Βύρωνα στην Ιερή Πόλη και στην γύρω περιοχή.