Με στόχο την “Αναγέννηση” του τοπικού ποδόσφαιρου

Με μεγάλη συμμετοχή των σωματείων της περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Emileon Sports Center η ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδόσφαιρου ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Εκλογές μάλλον κρίσιμες, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για μια Ένωση που βάσει καταστατικού (!) το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προέρχονται από την πρώτη παράταξη, χωρίς έτσι να δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί η άλλη άποψη στο Δ.Σ της Ένωσης…!

OLYMPUS DIGITAL CAMERATις θέσεις της Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδόσφαιρου παρουσίασαν ο Γ. Αλεξόπουλος, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής ΓΝ Αγρινίου, ο Δ. Ντάουλας Δημήτριος, πρώην διαιτητής και Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, ο Χρ. Σαράκης Χριστόφορος, Ασφαλιστής, ο Γ. Τριάντης Γεώργιος, Διευθυντής Καρδιολογικής Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και ο επιχειρηματίας Ν. Χολέβας που θα είναι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ως υποστηρικτής της Κίνησης και ο Πέτρος Μίχος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής.

Το λόγο αρχικά έλαβε ο Δ. Ντάουλας και τόνισε ότι σκοπός της παράταξης δεν είναι να κάνει προσωπικές επιθέσεις στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΣ, αλλά να καταθέσει τις προτάσεις της και να επικρίνει μόνο την απραξία και την ανεπάρκεια. “Δεν έχουν προτάσεις και πρόγραμμα και προσπαθούν κάνοντας προσωπικές επιθέσεις είτε σε εμένα, είτε στον Ν. Χολέβα. Έλεγαν ότι “καίγομαι” να γίνω πρόεδρος… Νιώθω γεμάτος από διακρίσεις και αξιώματα, νιώθω όμως ότι έχω μέσα μου μια “φλόγα” για προσφορά, εξάλλου χρωστάω στο ποδόσφαιρο, από το οποίο κέρδισα φίλους και ηθική ικανοποίηση” είπε σχολιάζοντας την κριτική της απερχόμενης διοίκησης της ΕΠΣ και στη συνέχεια τόνισε ότι οι προτάσεις της παράταξης αποσκοπούν στην αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου γιατί όπως ανέφερε “δεν έπαψαν οι μανάδες στην Αιτωλοακαρνανία να γεννούν ταλέντα”! Έτσι έδωσε έμφαση στην πρόταση για πρόσληψη με ανοιχτές διαδικασίες προπονητών υψυλού επιπέδου για τις μεικτές ομάδες, ώστε να αξιοποιηθούν τα ταλέντα της περιοχής. Παναιτωλοακαρνανάνικη Κίνηση 2“Το βάρος πρέπει να πέσει στα παιδικά πρωταθλήματα” είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη επέκρινε την διοίκηση της ΕΠΣ, χαρακτηρίζοντας ως παλαιολιθικής νοοτροπίας την πρόθεσή της για διεξαγωγή των εκλογών στο τέλος Ιουλίου, γιατί κατά τον ίδιο στην καρδιά του καλοκαιριού δεν θα υπάρχει τόσο έντονο ενδιαφέρον και συμμετοχή. Τέλος αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που σκοπεύει να αναλάβει η Κίνηση (Τράπεζα Αίματος, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α).

Από την πλευρά τους ο Ν. Χολέβας και Χρ. Σαράκης στάθηκαν στο γεγονός ότι στην προεκλογική συγκέντρωση της απερχόμενης διοίκησης της ΕΠΣ συμμετείχε και η… Επιτροπή Διαιτησίας. “Αντιμετωπίζοντας όλους ισότιμα και με όρους διαφάνειας πρέπει να κάνουμε τα πρωταθλήματά μας ανταγωνιστικά” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Χολέβας, ενώ ο Χρ. Σαράκης αφού χαρακτήρισε απαράδεκτο να συμμετέχουν διαιτητές στον προεκλογικό αγώνα παραγόντων, υπογράμμισε ότι μια από τις δευσμεύσεις της Κίνησης είναι η τροποποίηση του καταστατικού προς το δημοκρατικότερον. Τέλος οι Γ. Αλεξόπουλος και Γ. Τριάντης, ως γιατροί, εξειδίκευσαν τις προτάσεις της Κίνησης για την ιατρική-νοσηλευτική κάλυψη των αγώνων, αλλά και για την προβλέψη για ιατρική κάλυψη των αθλητικών σε προληπτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο θεραπείας.

Δ.Π