Απολογισμός για την εβδομάδα εθελοντή αιμοδότη

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου διεξήγαγε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου) πραγματοποιώντας ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στα πλαίσια της «Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη».

Οι δράσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 7 Ιουνίου με την Εθελοντική Αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στο χωριό του Παναιτωλίου σε συνεργασία με την ομάδα «Ολυμπιακός Παναιτωλίου». Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου ο Σύλλογος παρευρέθηκε στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων των παραδοσιακών χορευτικών του Δήμου Αγρινίου στον κινηματογράφο Ελληνίς, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους παρευρισκομένους για τις επόμενες δράσεις του. Την Τρίτη 10 Ιουνίου συνεχίστηκαν οι χορευτικές εκδηλώσεις με τα μοντέρνα παιδικά χορευτικά σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αγρινίου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Πέμπτη 12 Ιουνίου με την ποδηλατοβόλτα στην πόλη μας αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία με τη συμμετοχή μικρών και μεγαλύτερων ποδηλατών, που με τα κόκκινα μπαλόνια στα ποδήλατά τους τράβηξαν την προσοχή όλων.

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εθελοντική Αιμοδοσία του Ιουνίου αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Η προσέλευση του Κόσμου ήταν μεγάλη τόσο από τακτικούς όσο κι από νέους αιμοδότες. Το ίδιο απόγευμα η Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου χόρεψε σε ζωηρούς ρυθμούς λάτιν και καποέιρα από τα χορευτικά τμήματα Las Comadres και Capoeira Agrinio. Η βραδιά έκλεισε με όμορφη μουσική από το συγκρότημα των Bandalows, που κάθε χρόνο στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας.

Το Σάββατο 14 Ιουνίου οι δράσεις κορυφώθηκαν με το σχηματισμό ανθρώπινης σταγόνας στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου. Η πόλη μας συμμετείχε στην κοινή δράση όλων των Συλλόγων πανελλαδικά, που προτάθηκε από την Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών για το σχηματισμό σταγόνας στο κεντρικό σημείο κάθε πόλης, που στόχο είχε τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και την κατάδειξη του συλλογικού πνεύματος των δραστηριοτήτων όλων των Συλλόγων. Μέλη του Συλλόγου σχημάτισαν μια ανθρώπινη σταγόνα πάνω από το έμβλημα του Αχελώου, συμβόλου της πόλης μας, η οποία φωτογραφήθηκε και διαδόθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μαζί μ’ αυτήν και η ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για τη διεξαγωγή των εθελοντικών αιμοδοσιών, το Δήμο του Αγρινίου για τη στήριξη και τη βοήθεια σε ό,τι ζητήθηκε, το «Hosthouse Web Services Πλάτων Καββαδίας», τον Ariafreepress, τα χορευτικά τμήματα του Δήμου, τις Σχολές Χορού «Las Comandres» , Capoeira Agrinio» για τις ιδιαίτερες επιδείξεις, τον κ. Αθ. Σαραγκανίδα, τη μεταφορική «Αφοί Β. Βλάχου» για τις υλικές παροχές και τις υπηρεσίες τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους πολίτες του Αγρινίου, που παρευρέθησαν σε όλες τις εκδηλώσεις στηρίζοντας όχι μόνο το Σύλλογο, αλλά ενισχύοντας και την ιδέα του εθελοντισμού γενικά και της εθελοντικής αιμοδοσίας ειδικότερα.Κι ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που χαρίζουν λίγο απ’ τον πολύτιμο χρόνο τους για να προσφέρουν ένα ανεκτίμητο δώρο, το αίμα τους, σε άτομα που δε γνωρίζουν καν κάνοντας έτσι την προσφορά τους ακόμη πιο αξιέπαινη. Ευχή όλων μας η ομάδα εθελοντών αιμοδοτών να μεγαλώνει όλο και περισσότερο καθημερινά σε όλη τη χώρα κι ο Σύλλογος μας θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για το στόχο αυτό.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος Ο Γραμματέας