Που δεν έχει φτωχούς στη Δυτική Ελλάδα ;

Τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου πως στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος συμπεριλαμβάνεται και η Δυτική Ελλάδα, εισέπραξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Aυτό ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όμως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει διενεργήσει μέσα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οικονομοτεχνική μελέτη, από την οποία προέκυπτε πως η οικονομική κρίση έχει αυξήσει κατακόρυφα τη «ζήτηση» για κοινωνική προστασία στην περιοχή. Όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για συγκεκριμένες πόλεις της Δυτικής Ελλάδος.

Και είναι δύσκολο να πεις ότι η Πάτρα, ή το Αγρίνιο, ή ο Πύργος, ή το Αίγιο, ή το Μεσολόγγι, ή η Βάρδα δεν έχουν ανθρώπους που να χρειάζονται στήριξη… Όπως και να χει πρέπει αν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες των κυβερνώντων το πρόγραμμα από τον Φεβρουάριο του 2015 θα επεκταθεί σε όλες τις πόλεις της χώρας που πληρούν τις προϋποθέσεις.