Λίγο χρώμα στη πόλη

grafitti 2Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι ελάχιστες για να δείξουν το τι έγινε από τις 3 ως τις 11 Ιουλίου στα Γιάννενα.

H αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία διοργάνωσης και προβολής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Multi-art Projects γέμισε με χρώμα τα Γιάννενα με το εντυπωσιακό project Gradient: From Gray to Color Scale! Διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στο δρόμο με συμμετοχή 40 και πλέον καλλιτεχνών. Τοιχογραφίες, graffiti, performances στο δημόσιο χώρο, προβολές, εγκαταστάσεις σε άδεια μαγαζιά στην παλιά αγορά έδωσαν μια νέα όψη στο γκρίζο της πόλης. Από τη συνέντευξη που έδωσαν οι διοργανωτές στο popaganda.gr ξεχωρίζει κανείς πως “το θετικό ήταν ότι είχαμε στο πλευρό μας τον Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος αγκάλιασε την προσπάθειά μας και πολύ εύκολα και γρήγορα βγήκαν οι σχετικές άδειες για τις διάφορες δράσεις που έγιναν στο δημόσιο χώρο“. Και πως “ιδιοκτήτης καφετέριας που βρίσκεται απέναντι από το ένα από τα δύο μεγάλα murals μας ανέφερε ενδεικτικά: «Νιώθω πως βρίσκομαι δίπλα στην Ακρόπολη με τόσο κόσμο που περνάει καθημερινά και φωτογραφίζει αδιάκοπα».

Μια τέτοια μεγάλης κλίμακας εικαστική παρέμβαση στο δημόσιο χώρο χρειάζεται και το Αγρίνιο, αναμφίβολα. Στο παρελθόν κάτι είχε γίνει αλλά μεμονωμένα και σε μικρή κλίμακα. Γκραφιτάδες υπάρχουν πολλοί στο Αγρίνιο, ας βοηθήσει και ο δήμος και σίγουρα μπορεί να αλλάξει ο γκρίζος τόνος της πόλης.