Βιγιαφάνες: «Να αρπάξω την ευκαιρία»

Η «SportDay» υποδέχθηκε τον Βιγιαφάνιες, του έδωσε την κυανοκίτρινη φανέλα κι εκείνος έδειξε ενθουσιασμένος από τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

H «βόμβα» πυροδοτήθηκε… Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έφτασε χθες στην Ελλάδα, πλέον βρίσκεται στο Αγρίνιο και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Παναιτωλικό. Η «SD» συνάντησε τον 23χρονο Αργεντινό, λίγο μετά την άφιξή του. Και όχι μόνο μας έδωσε το στίγμα του για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αλλά πόζαρε με τα κυανοκίτρινα.Μάλιστα όταν έμαθε τι απεικονίζει το σήμα στη φανέλα και τι εστί Τίτορμος ενθουσιάστηκε. Χαμογέλασε και ενδιαφέρθηκε να μάθει τα πάντα. Αλλωστε έχει ήδη ενημερωθεί για τα περισσότερα από τους Γοδόι και Μαρτίνες, που ήταν συμπαίκτες στην Ιντεπεντιέντε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ερχομαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχω πολλή όρεξη για δουλειά. Μίλησα αρκετές φορές με τα παιδιά (σ.σ.: Γοδόι, Μαρτίνες). Μου έχουν πει τα καλύτερα. Ηρθα για να κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα. Είδα και στο Διαδίκτυο βίντεο και προσπάθησα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Τόσο για την ομάδα, όσο και για τη πόλη», μας είπε αρχικά. Αν και νεαρός, ο Βιγιαφάνιες έχει ήδη πολλές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Ηταν λογικό να τον ρωτήσουμε αν αισθάνεται ηγέτης. «Οχι», μας απάντησε χαμογελώντας. «Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Μόνο η ομάδα. Ερχομαι για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό με ενδιαφέρει. Να πετύχει η ομάδα. Μόνο έτσι θα έχω πετύχει και εγώ», ήταν τα λόγια του.

Στην καριέρα του έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, εκείνος όμως πού αισθάνεται καλύτερα; «Μπορώ να αγωνιστώ στα άκρα, κυρίως δεξιά, αλλά και πίσω από τον φορ. Εκεί νιώθω καλύτερα, όμως θα παίζω όπου μου πει ο προπονητής μου», μας τόνισε. Πλέον οι «κυανοκίτρινοι» είναι ο πρώτος σταθμός της καριέρας του εκτός Αργεντινής. Ομως εκείνος δεν αισθάνεται… φόβο για το άγνωστο. «Το αντίθετο μάλιστα. Εχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ. Θέλω να αρπάξω την ευκαιρία που μου δίνεται. Μπροστά μου έχω μία μεγάλη ευκαιρία. Ετσι το βλέπω. Και δεν θέλω να την αφήσω να πάει χαμένη», σχολίασε.

Εχοντας αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες στην Αργεντινή, ξέρει πότε μία ατμόσφαιρα είναι «καυτή». Ηδη έχει πάρει γεύση από Αγρίνιο. «Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Μου το έχουν πει, αλλά το είδα και εγώ στο Διαδίκτυο. Μου αρέσει να παίζω σε τέτοια γήπεδα. Στους φιλάθλους θέλω να στείλω μόνο ένα μήνυμα. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό», μας μετέφερε με έμφαση.

ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
Έχει…ρίζες
Ο Βιγιαφάνιες ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ομως έχει ελληνικές ρίζες. Ο προπάππος του κατάγεται από την πατρίδα μας -από νησί- και πλέον είναι πιθανό να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να πάρει ελληνικό διαβατήριο. Αυτό θα το εξετάσει από κοινού με τον Παναιτωλικό.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είναι πανέτοιμος
Αν σήμερα ξεκινούσε το πρωτάθλημα, ο Βιγιαφάνιες θα ήταν από πλευράς φυσικής κατάστασης σε θέση να αγωνιστεί. Το μόνο του πρόβλημα θα ήταν πως δεν γνωρίζει ακόμη τους νέους του συμπαίκτες. Το τελευταίο του επίσημο ματς ήταν στα μέσα του Ιουνίου με τη φανέλα της Ουρακάν, ενώ στην πατρίδα του είχε ήδη ξεκινήσει προετοιμασία με την Ιντεπεντιέντε (θα αποκτηθεί με διετή δανεισμό και οψιόν). Ετσι ο 23χρονος θα μπει άμεσα σε φουλ ρυθμούς με τα «καναρίνια».

ΠΑΙΔΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ
Ευχάριστος και «προσγειωμένος»
Η πτήση που μετέφερε τον Βιγιαφάνιες στην Ελλάδα έφτασε με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκείνος όμως παρά την ταλαιπωρία και το νέο ταξίδι που είχε μπροστά του μέχρι το Αγρίνιο -έφτασε στις 12 το μεσημέρι και η ζέστη ήταν έντονη- έδειχνε χαμογελαστός. Παιδί «έξω καρδιά». Και παράλληλα πολύ «προσγειωμένος». Συνεσταλμένος και μετρημένος. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από ό,τι είναι μέσα στο γήπεδο. Εκεί θυμίζει διάβολο. Στην Ελλάδα έφτασε συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του. Μαζί έφυγαν αμέσως για το Αγρίνιο, ενώ το βράδυ είχε μία πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού. Και βέβαια τους παλιόφιλούς του, Γοδόι και Μαρτίνες.

sportday.gr