4η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων [HDvideo + pics]

Ολοκληρώθηκε η 4η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Μεσολόγγι, όπου περισσότεροι από 90 εκθέτες από την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές της Ελλάδας παρουσιάσαν τα προϊόντα τους στο κοινό.

Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην webtv του myagrinio.gr

Στην έκθεση συμμετείχαν ακόμη αρκετοί φορείς της περιοχής και όχι μόνο, όπως Επιμελητήρια και συναιτερισμοί. Ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν για άλλη μια φορά τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, όπως η ελιές, το λάδι, τα τυροκομικά προϊόντα, τα αλλαντικά, το αυγοτάραχο, τα ποτά. Στην έκθεση βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, που σε δηλώσεις του εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των προϊόντων και κάλεσε τους παραγωγούς να συνεχίσουν τη δουλειά που σίγουρα θα ανταμειφθεί. Ωστόσο επεσήμανε ότι με μια πιο στοχευμένη προώθηση μπορούν τα προϊόντα να επιτύχουν και στις εξαγωγές. Ακόμη ο Χρ. Βασιλάκος εξέφρασε και τη πρόθεση να συζητήσει με το Επιμελητήριο και τους συναιτερισμούς της περιοχής με ποιους τρόπους θα μπορέσουν τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν καλύτερα.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης ήταν ο δήμος Μεσολογγίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, οι Ελληνικές Αλυκές και η Αιτωλική Αναπτυξιακή. Στόχοι της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και με την πώληση παραδοσιακών προϊόντων, η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να γευτεί από κοντά τα προϊόντα του Νομού, να ενημερωθεί αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους, γνωρίζοντας τους ίδιους τους παραγωγούς και η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της περιφέρειας με στόχο την συνέργεια δράσεων, η εξωστρέφεια των προϊόντων σε όλη τη χώρα και σε χώρες του εξωτερικού και τέλος η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.