Οι δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου [HDvideo + pics]

Πραγματοποίηθηκαν σήμερα οι δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου με την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του Σώματος, την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στην ΠΕΔ.

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην webtv του myagrinio.gr

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Κωνσταντίνος Ρόκος
Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Κωνσταντίνος Ρόκος

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Κωνσταντίνος Ρόκος, που προτάθηκε από την παράταξη Παπαναστασίου, λαμβάνοντας 33 ψήφους, 1 άκυρο, 9 λευκά και δύο απέχοντες απο την ψηφοφορία. Αντιπρόεδρος του Σώματος εκλέχθηκε ο προτεινόμενος από την παράταξη Μοσχολιού Χρήστος Κορδολαίμης με 40 ψήφους, 3 λευκά και 2 δύο απέχοντες απο την ψηφοφορία. Και τέλος γραμματέας ο Σταύρος Καμμένος από την παράτξη Τραπεζιώτη με 40 ψήφους 3 λευκά και 2 απέχοντες απο την ψηφοφορία. Η Λαϊκή Συσπείρωση του Τ. Παπανικολάου ήταν αυτή που επέλεξε από τη συγκεκριμένη διαδικασία να απέχει, γιατί θεωρεί ότι η όλη διαδικασία αυτή επιβάλλεται απευθείας από έναν αντιδημοκρατικό νόμο. όπως τον χαρακτήρισε ο Τ. Παπανικολάου.

Αντίρρηση στην υποψηφιότητα Ρόκου εξέφρασε μόνον ο Δ. Τραπεζιώτης, που χαρακτήρισε την επιλογή του Κ. Ρόκου για την προεδρεία του δημοτικού συμβουλίου “θεσμικό παράδοξο που θα επιφέρει δυσπλασία στο Σώμα, λόγω της θέσης του προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας που κατέχει ο ίδιος”. “Αν το ΤΕΕ διαφωνήσει με ένα θέμα του ο κ. Ρόκος τι θα κάνει θα συμπεριφερθεί ως Ιανός;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Δ. Τραπεζιώτης. Ο Γ. Παπαναστασίου απάντησε πως ρόλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι εκτελεστικός, δεν είναι αντιδήμαρχος” και πρόσθεσε πως είναι τιμή για το Σώμα να έχει πρόεδρο ένα καταξιωμένο πρόσωπο από ένα θεσμό σαν το ΤΕΕ”. Από την πλευρά του ο Κ. Ρόκος τόνισε πως για τον ίδιο οι δύο ρόλοι θα είναι απόλυτα διακριτοί και διευκρίνισε πως το ΤΕΕ δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας, δεν είναι κάτι συγκρουσιακό απέναντι στο δήμο, αλλά σύμβουλος της Πολιτείας”.

Στην 8μελή Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι σύμβουλοι Ν.Γκρίζης, Β. Φωτάκης, Γ.Φαρμάκης, Β.Καρακώστας και Π.Στούπας από την παράταξη της πλειοψηφίας, Θ.Ράπτης από το συνδυασμό Μοσχολιού, Ανδρέας Γκορόγιας από το συνδυασμό Τραπεζιώτη και Δ.Δήμας από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής οι Μ. Σαλμά,Χρ. Κολοβός, Μ. Παπαγεωργίου, Μ. Γαλαζούλα και Στ. Μερμύγκης. Στην 8μελή Επιτροπή Ποιότητας Ζώης εξελέγησαν και θα συμμετάσχουν ως τακτικά μέλη οι πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας Όλγα Πιστιώλη- Σαλακίδου, Ξανθή Μπουτιβα, Θ.Γρίβας, Γ.Παππάς, Δ. Σκορδόπουλος και οι Χρ.Κουτρουμάνος από το συνδυασμό Μοσχολιού, Λ. Διονυσόπουλος από το συνδυασμό Τραπεζιώτη και Τ.Παπανικολάουαπό τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής οι Ευθ. Χασιώτης, Χρ. Γκούντας, Σ. Κολοβός, Βλ. Σφυρής, Στ. Μερμύγκης. Τέλος εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος θα είναι οι Χρ. Γκούντας, Ν.Γκρίζης, Ν.Καζαντζής, Α.Καλαμπαλίκης, Κ.Καλαντζής, Κ.Ρόκος, Δ.Σκορδόπουλος, Π.Στούπας και Θ.Χασιώτης από την παράταξη Παπαναστασίου, οι Π.Μοσχολιός,Θεοδωρόπουλος, και Α.Ρούσση από τη μείζονα αντιπολίτευση, Θ.Κοντονάσιος και Δ.Τραπεζιώτης (από το την παράταξη Τραπεζιώτη) και Τ.Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση).