Με επιτυχία η συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) το καλοκαίρι, σε εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, από 26 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2014 αντιπροσωπευτικό τμήμα του Ομίλου με 40 χορεύτριες και χορευτές συμμετείχε στο φημισμένο θρησκευτικό πανηγύρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή των Αγίων Αποστόλων στο Πλατάνι της Ικαρίας.Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων του πανηγυριού, τα μέλη της αποστολής του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στους περίφημους τοπικούς Ικαριώτικους χορούς, αλλά και να επιδείξουν την αξιοσύνη τους στους ανεπανάληπτους χορούς της Ρούμελης.

Λαογραφικος Ομιλος 2Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα από 12 έως 13 Ιουλίου 2014, ανάλογο τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) παραβρέθηκε και συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά Ιωαννίνων με τίτλο ″Χώρος, Χορός και Άνθρωποι″. Στις εκδηλώσεις αυτές οι χορεύτριες και οι χορευτές του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν και να χορέψουν τοπικούς Ηπειρώτικους χορούς και παράλληλα μέσα από την παρουσία ανάλογων χορευτικών τμημάτων από τη Δράμα, τα Ιωάννινα τις Σέρρες και την Καρδίτσα, να συνδιαμορφώσουν ένα ενδιαφέρον χορευτικό σύνολο με δυναμισμό και μαεστρία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 12 του μήνα αποστολή του Ομίλου μετέβη στην Καλλίπολη της Τουρκίας.Σκοπός της αποστολής ήταν η συμμετοχή του Ομίλου στις εκδηλώσεις του διεθνούς Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Καλλίπολης από 12 έως 18 Αυγούστου 2014. Κατά την πενθήμερη παραμονή του στην Τουρκία ο Λαογραφικός Όμιλος της Γ.Ε.Α. είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακών χωρών του τόπου μας ενώ συμμετείχε και σε παράλληλες εκδηλώσεις με χορευτικά τμήματα από άλλες 8 χώρες. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το οποίο χαρακτηρίζεται για την άψογη οργάνωση αλλά και φιλοξενία των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε με τον πιο ζωντανό τρόπο η συνεργασία και η πατροπαράδοτη φιλία μεταξύ των λαών της Ν. Ευρώπης και όχι μόνο.

Απόδειξη αυτών των εξελίξεων απετέλεσε και η πρόσκληση του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α. σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις για την επόμενη χρόνια καθώς και οι προτάσεις για συνεργασίες σε επιμέρους πολιτισμικά θέματα.Η παραμονή της αποστολής στην Τουρκία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην κοντινή Κωνσταντινούπολη, όπου τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της πόλης καθώς και να συναντηθούν με το Ελληνικό στοιχείο της πόλης στους χώρους του Πατριαρχείου.

Η διοίκηση του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) με αφορμή την συμμετοχή του Ομίλου στις παραπάνω εκδηλώσεις αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες τις χορεύτριες και τους χορευτές του που έλαβαν μέρος σε αυτές, τον Χοροδιδάσκαλο Γ. Τσελίκα και την συνεργάτιδα του Α. Κρικώνη, αλλά και τους επιμέρους φορείς που προσκάλεσαν και φιλοξένησαν τις αποστολές του.