Παπαναστασίου : “Τέλος οι επαγγελματίες αντιδήμαρχοι” [HDvideo]

ΠαπαναστασίουΜε αυτή την εμφατική φράση ανακοίνωσε σήμερα ο νέος δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου τους νέους αντιδημάρχους σχολιάζοντας περισσότερο το γεγονός ότι η θητεία τους θα είναι 20μηνη και όχι για δυόμιση χρόνια όπως προβλέπει ο “Καλλικράτης”.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των αντιδημάρχων

“Η αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα, άλλοι εξέθραψαν μόνιμους αντιδημάρχους και τους έκαναν επαγγελματίες στην αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση είναι προσφορά και χρειάζεται αίσθημα ευθύνης, όχι επαγγελματίες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου ανακοινώνοντας τους οκτώ νέους αντιδημάρχους. Ο δήμαρχος Αγρινίου σημείωσε ακόμη ότι δυσκολεύτηκε πολύ να επιλέξει “από μία δημοτική ομάδα που είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον”. Οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του δήμου θα προκύψουν από ανάλογες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, πράγμα που μάλλον θα συμβεί στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Οργάνου.

Αναλυτικά οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι οι : Ν. Καζαντζής, Κ. Καλαντζής, Ν. Γκρίζης, Χρ. Γκούντας, Ανδ. Καλαμπαλίκης, Ευθ. Γρίβας, Μ. Παπαγεωργίου και Γ. Μελιάδης. Οι Αντιδήμαρχοι Χρ. Γκούντας και Ευθ. Γρίβας δεν δικαιούνται αντιμισθίας. Ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι πρόκειται για πραγματικά άμισθους αντιδημάρχους, αφού οι δυό τους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ενώ σχολίασε ιδιαίτερα και το γεγονός ότι επέλεξε να “σπάσει” την αντιδημαρχία Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίνοντας στην Μαρία Παπαγεωργίου τις αρμοδιότητες του Πολιτισμού αλλά και την προεδρία της ΚΕΔΑ, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. “Τέλος οι διαρχίες” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Γ.Παπαναστασίου. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο νέος Γενικός Γραμματέας του δήμου Αγρινίου Δ.Τζιώλης θα αναλάβει και τις αρμοδιότητες χωροταξίας, πολεοδομίας και πληροφορικής. “Εύχομαι και στους οκτώ αντιδημάρχους καλή θητεία, καλή δύναμη γιατί τους περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο. Πιστεύω με συνεργασία και μεθοδική δουλειά μπορούμε και οφείλουμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας. Το έχω πει πολλές φορές – και το εννοώ– αυτή είναι η εντολή μου, πως η νέα Δημοτική Αρχή, αφενός δεν θα κλειστεί μέσα στα γραφεία της και αφετέρου, θα έχει τις πόρτες της ανοικτές προς όλους τους πολίτες» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Αναλυτικά οι αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων:
1. Καζαντζής Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Προγραμματισμού & Ανάπτυξης καθώς και Αποτελεσματικότητας , Ποιότητας και Οργάνωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

2. Καλαντζής Κωνσταντίνος του Μιχαήλ
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας

3. Γκρίζης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης ΚΕΠ
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης , του Τμήματος Βιβλιοθηκών και Αρχείων της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και τα θέματα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς .

4. Γκούντας Χρήστος του Παναγιώτη
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

5. Παπαγεωργίου Μαρία, συζ. Ιωάννη
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

6. Καλαμπαλίκης Ανδρέας του Σωτηρίου
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

7. Γρίβας Ευθύμιος του Σπυρίδωνα
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων καθώς και του Τμήματος Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου

8. Μελιάδης Γεώργιος του Χριστοφόρου
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης