Τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμου

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι από 1 Οκτωβρίου 2014 θα ξεκινήσει η νέα εκπαιδευτική περίοδος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ) του Δήμου Θέρμου. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. Θέρμου θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Θέρμου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
• Οικονομία – Επιχειρηματικότητα Διοίκηση Επιχειρήσεων – Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Βιολογικά Προϊόντα
• Ποιότητα Ζωής – ΠεριβάλλονΠεριβάλλον και καθημερινή ζωή – Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες
• Νέες Τεχνολογίες Μαθήματα Χρήσης Η/Υ
• Γλώσσα και Επικοινωνία Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά – Ιταλικά
• Κοινωνικές Δεξιότητες και ΔράσειςΑντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης-Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία
• Πολιτισμός και Τέχνη Ιστορία της Τέχνης – Φωτογραφία – Θεατρικό Εργαστήρι – Εργαστήρι μουσικής – Τοπική Ιστορία

Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας.Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Κεντρική πλατεία Θέρμου), 09:30 π.μ εώς 01:30 μ.μ, από 15 εώς 30 Σεπτεμβρίου.
Τηλ. 2644022659, 6946703013 email: kdvm156@gmail.com=
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας