Σύσκεψη για την προώθηση των προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. στον δήμο Μεσολογγίου

Νίκος Καραπάνος: «Προτεραιότητα μας η ενίσχυση των αδυνάμων»
Την προώθηση και υλοποίηση των προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ., για την ενίσχυση απασχόλησης συζήτησε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με τον περιφερειακό διευθυντή του οργανισμού, Γιάννη Καρβέλη κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο δημαρχείο της πόλης.

Στην συνάντηση παρούσα ήταν και η σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας, Γεωργία Μπόκα με την οποία καθορίστηκαν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, για την υλοποίηση του προγράμματος του “Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος” στο οποίο ως γνωστό έχει ενταχθεί ο δήμος Μεσολογγίου. Αναφορικά με τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. ο δήμαρχος Μεσολογγίου ξεκαθάρισε ότι ο δήμος θα προωθήσει τα προγράμματα του οργανισμού, ζητώντας την στήριξη αυτών από τις υπηρεσίες του οργανισμού. Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ στις σχολές μαθητείας, καθώς και η καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών του οργανισμού στο Μεσολόγγι.

“Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε δεν επιτρέπουν ολιγωρίες” σημείωσε σε δήλωσή του, ο κ. Καραπάνος, τονίζοντας “Η προστασία των αδυνάμων είναι κύρια προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής. Την περασμένη εβδομάδα έγινε ένα πρώτο βήμα με το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, συνεχίζουμε με την προώθηση των προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. Ειδικά, για τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. θέλω να τονίσω ότι απαιτείται η συνέργεια και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν ενημερωτικές συναντήσεις.”