Ο Γ. Ζαμπέλης νέος διοικητής στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Ο καταξιωμένος επιστήμονας, καθηγητής Οδοντιατρικής με ειδικότητα στην περιοδοντολογία, Γιώργος Ζαμπέλης, θα είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Η απόφαση αντικατάστασης του Γ. Κυριακόπουλου, φαίνεται ότι έχει ληφθεί από το υπουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του κ. Ζαμπέλη έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Ο κ. Ζαμπέλης κατάγεται από το Μεσολόγγι, σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Το 1975 διορίστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Παν/μιο Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στη Σουηδία για μεταπτυχιακές σπουδές. Ειδικεύτηκε στην περιοδοντολογία και στα εμφυτεύματα στο Πανεπιστήμιο Karolinska. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έγινε καθηγητής, ενώ το 1983 του έγινε πρόταση, από τον τότε υπουργό Υγείας Παρασκευά Αυγερινό, ώστε να βοηθήσει στη δημιουργία ενός συστήματος υγείας που θα ήταν κοντά στον πολίτη. Δεν πρόλαβε, όμως, γιατί ο υπουργός αντικαταστάθηκε και ο ίδιος αποχώρησε.

Το 1989 έθεσε υποψηφιότητα ως βουλευτής. Σήμερα είναι συνταξιούχος και προφανώς οι γνώσεις του και η εμπειρία του, μπορούν να φάνουν χρήσιμες στην λειτουργία του νοσοκομείου το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

πηγή : aixmi-news.gr