Παρατάσεις σε έργα του ΕΣΠΑ στο Αγρίνιο

παλιός μύλοςΠαρατάσεις σε δύο έργα του ΕΣΠΑ ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Συγκεκριμένα παρατείνειται η προθεσμία ολόκλήρωσης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς στο διδακτήριο του Γυμνασίου Γαβαλούς» και του έργου “Διαμόρφωση Παλαιού Μύλου”.

Στο έργο της αποκατάστασης του σεισμόπληκτου Γυμνασίου Γαβαλούς δόθηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση δεύτερη παράταση έως τις 5-10-2014. Η τροποποίηση της πράξης ένταξης του έργου είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, όμως το δημοτικό συμβούλιο άργησε να συνεδρίασει και αποφάσισε για την παράταση μόλις δυο μέρες πριν λήξει… η παράταση που τελικά έδωσε… Πλέον το σχολείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει καθώς ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο διώροφο διατηρητέο κτίριο και πλέον αποδίδονται στην εκπαιδευτική κοινότητα δέκα μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και δύο για κάλυψη εργαστηριακών αναγκών.

Από την άλλη, τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και το έργο της διαμόρφωσης Παλαιού Μύλου καθώς το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ενέκρινε την παράτασή του έως στις 27-11-2014. Το συγκεκριμένο έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και αφορά την ανάπλαση της περιοχής που εκτείνεται ανατολικά της πλατείας Μητροπολίτου Χριστοφόρου και περιλαμβάνει τρεις πεζοδρόμους, όπου προβλέπεται η οριοθέτηση παρτεριών, η κατασκευή φρεατίων, οι αποχετεύσεις όμβριων υδάτων, η δενδροφύτευση του χώρου, καθώς επίσης πεζοδρόμηση της οδού Σοφοκλέους και η ανακατασκευή της παιδικής χαράς.