Στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου προσωρινά τα σκουπίδια του Πύργου!

Σε νόμιμο ΧΥΤΑ – πιθανότατα σε αυτόν της Ναυπάκτου που έχει κατ΄ αρχήν συναινέσει- θα μεταφερθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες για την μεταφορά των απορριμμάτων, τα σκουπίδια του Πύργου που έχουν κατακλύσει την πόλη, τις γειτονιές και τα χωριά και αποτελούν πλέον ορατό κίνδυνο για την δημόσια υγεία, αφού η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο «κόκκινο».

Όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις της δημοτικής αρχής και εμπλεκομένων φορέων προς την εξεύρεση άμεσης λύσης για να φύγουν τα σκουπίδια, εξασφαλίστηκε τελικώς έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ για την μεταφορά τους από το Υπουργείο Εσωτερικών με την συναίνεση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, με αποτέλεσμα να γίνει αποκομιδή των 1200 περίπου τόνων που έχουν συσσωρευτεί σε κάδους και δρόμους του δήμου. Ο κ. Λιατσής χαρακτήρισε την εξασφάλιση της έκτακτης χρηματοδότησης ως μια πρώτη νίκη στο πρόβλημα των σκουπιδιών, διασφάλισε όπως είπε ακόμα από το ΕΠΕΡΑΑ χρηματοδότηση για πρόγραμμα ανακύκλωσης που αφορά το σχεδιασμό της τρίτης φάσης των απορριμμάτων και μένει να εξασφαλίσει αυτόν της δεύτερης φάσης που είναι η υπογραφή από τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα της αδειοδότησης του χώρου της Οσίας Ξένης και της έγκρισης του φακέλου για τον σχεδιασμό της μεσοπρόθεσμης λύσης. Μάλιστα ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικώς ο περιφερειάρχης θα αποδειχθεί όπως είπε φίλος της πόλης και θα υπογράψει και δεν θέλει να σκέφτεται ότι μπορεί να μην το κάνει, επιμένοντας σε μια τακτική που θα τον καταστήσει ανεπιθύμητο στον Πύργο!

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, με την συνδρομή των συνεργατών του, με αρωγούς στην προσπάθεια μου ορισμένους ανθρώπους όπως, τον βουλευτή Κώστα Τζαβάρα που έτρεχε στα υπουργεία, τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Γιώργο Διδασκάλου και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, κατάφερε ο δήμος να εξασφαλίσει την έκτακτη χρηματοδότηση.

πηγή: eproini.gr