Ξεκινά στη “Διέξοδο” η εκμάθηση κατασκευή κοσμήματος

Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στις 7 το απόγευμα ξεκινά στους χώρους της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της “Διεξόδου” η λειτουργία του εικαστικού τμήματος κατασκευής κοσμήματος.

Η διδασκαλία έχει ανατεθεί στην συνεργάτιδα της “Διεξόδου” κυρία Βίκυ Σταυροπούλου η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει περίτεχνα χειροποίητα κοσμήματα εμπνευσμένα από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.Η Βίκυ ακολούθησε το πάθος της για το κόσμημα από νεαρή ηλικία σπουδάζοντας σχέδιο κοσμήματος. Μετά από μια καριέρα σαν τεχνίτης και αργότερα σαν διευθύντρια πωλήσεων στον ίδιο τομέα, ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση στο Αγρίνιο, φτιάχνοντας χειροποίητα κοσμήματα από χρυσό 18 καρατιών και πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους.

Η Βίκυ πιστεύει στο περίτεχνο, αλλά ταυτόχρονα ευκολοφόρετο κόσμημα, σχεδιασμένο για τη σύγχρονη και δραστήρια γυναίκα, που μπορεί να φοριέται κάθε μέρα και σε όλες τις περιστάσεις.Αυτός θα είναι και ο προσανατολισμός του εικαστικού εργαστηρίου κατασκευής κοσμήματος της “Διεξόδου” χωρισμένος σε δύο περιόδους.

Κατά την πρώτη περίοδο οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα μάθουν να κατασκευάζουν μοντέρνα και κλασικά βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ με διάφορες τεχνικές αξιοποιώντας διαφορετικά υλικά όπως χάντρες, σχοινιά, κορδόνια, ντίζες κ.λ.π. ενώ κατά την δεύτερη περίοδο θα μάθουν να κατασκευάζουν κοσμήματα από μέταλλα.