H συγκέντρωση για τα νοσοκομεία : Δώστε λύση στο πρόβλημα [HDvideo+pics]

Με εθελοντή ιδιώτη καρδιολόγο το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο για την εσωτερική του λειτουργία
Σε δραματική κατάσταση έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει εφημερία καρδιολόγου ούτε το νοσοκομείο Αγρινίου, ούτε σε αυτό του Μεσολογγίου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το συμβούλιο διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου απηύθυνε σχετικό αίτημα στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στο νοσοκομείο ιδιώτης καρδιολόγος που θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του μόνο για την εσωτερική λειτουργία του νοσοκομείου και τη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει εφημερία για το νοσοκομείο και έτσι όλα τα έκτακτα περιστατικά θα παραπέμπονται στην Πάτρα…

 κινητοποίηση για το νοσοκομείοΠροβληματισμός για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών
Σε αυτό το δραματικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο η κινητοποίηση του διοργάνωσε το Συντονιστικό των Φορέων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου ενάντια στην υπολειτουργία των δύο νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρία το λόγο έλαβαν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Συμβούλιο Διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης και ο Δημήτρης Τουμαράς από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Αμφότεροι στάθηκαν στο γεγονός ότι η κατάσταση που υπάρχει είναι γνωστή σε όλους από καιρό και τίποτα από τις υποσχέσεις του δόθηκαν δεν υλοποιήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στ. Μερμίγκης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τις επικοινωνιακές συναντήσεις των δημάρχων με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και έστρεψε τα βέλη του για την απουσία τους από τις κινητοποιήσεις τόσο προς την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου που κατά τον ίδιο «προφανώς αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα». Από τη μεριά του ο Δ. Τουμαράς απ’ το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά από επικίνδυνα περιστατικά για τη ζωή των ασθενών που έχουν σημειωθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, τόνισε ότι η υπόθεση πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεδομένης της εκρηκτικής διάστασης που έχουν πάρει πλέον τα προβλήματα στα δύο νοσοκομεία, αλλά και της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα το τελευταίο διάστημα, η συμμετοχή στην κινητοποίηση κρίνεται μάλλον αρκετά μέτρια, τόσο από την άποψη των φορέων όσο και των πολιτών.

Δείτε στο βίντεο εικόνες από τη διαμαρτυρία και τις παρεμβάσεις Μερμίγκη και Τουμαρά
[vimeo width=”570″ height=”400″]http://vimeo.com/110606864[/vimeo]