Π. Παπαδόπουλος: “Νέος τραγέλαφος της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου”

Για αλλαγή της απόφασης του Πνευματικού Κέντρου σχετικά με το διαγωνισμό για την τεχνική βοήθεια των παιδικών σταθμών, μιλά ο Π. Παπαδόπουλος επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία Μπροστά”.

Αναλυτικά:
Μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού μας στις 5/11/2014 για την επιχειρούμενη ουσιαστικά απευθείας ανάθεση – μέσω “ανοιχτού” διαγωνισμού σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.) έναντι 245.000 ευρώ για τεχνική υποστήριξη των Παιδικών Σταθμών, συνέβη σήμερα, 6/11/2014 κάτι που ξεπερνά τα πλαίσια της κοινής λογικής και δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο που συντάσσονται οι σχετικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα ενώ στην απόφαση 47/2014 με ΑΔΑ Ω7ΣΜΟΚΨΝ-ΑΕΥ αναφερόταν ρητά η παροχή υπηρεσιών από Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.), σήμερα 6/11/2014 έχουμε νέα ανάρτηση της ίδιας απόφασης με ΑΔΑ ΩΠ6ΔΟΚΨΝ-ΞΩ6, όπου αφαιρείται ο όρος ανάθεσης σε ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.!!! Η αλχημεία σε όλο της το μεγαλείο.
Τα ερωτήματα και οι ευθύνες παραμένουν στο ακέραιο. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που εποπτεύει το νομικό πρόσωπο έχει το λόγο. Η υπόθεση αφορά αλλοίωση πρακτικών και όχι μόνο. Και μην πείτε ότι όλα αυτά έγιναν εκ παραδρομής. Αποδεικνύεται και ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά το σχέδιο της υψηλής εποπτείας του Πνευματικού Κέντρου από παράγοντες που ήρθαν να δώσουν τα “φώτα” τους για να μας εκπολιτίσουν δήθεν. Και μάλιστα από το «κλεινόν άστυ» λες και δεν υπάρχουν άξιοι δημότες του πνεύματος και της τέχνης να αναλάβουν αυτό το έργο, αλλά και οι κοινωνικές δομές του Δήμου και των αναπτυξιακών εταιρειών που συμμετέχει.
Ακούστε λοιπόν καθαρά και ξάστερα:
1. Δεν είναι δυνατόν από το 1.100.000 ευρώ που θα λάβει ο Δήμος Μεσολογγίου μόνο από το ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς για το 2014-2015, εσείς να θέλετε να διαθέσετε 245.000 ευρώ για τεχνική υποστήριξη, λες και δεν έχουν άλλες ανάγκες οι Παιδικοί Σταθμοί (σίτισης, φύλαξης, εκπαιδευτικού προσωπικού, ασφάλειας και συντήρησης). Καταλάβετέ το όσο είναι νωρίς. Είναι πρόκληση!
2. Είτε το θέλετε είτε όχι θα κάνετε ό,τι προβλέπεται για τους ανοικτούς διαγωνισμούς και όχι ό,τι εσείς έχετε στο μυαλό σας.
3. Εάν δεν τηρηθούν οι όροι νομιμότητας θα μας βρείτε απέναντί σας.