Ξαναζωντανεύει στις δικαστικές αίθουσες η τραγωδία των Μαλγάρων

τροχαίο (1)Στις δικαστικές αίθουσες φθάνουν οι πρώτες αγωγές των τραυματιών του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτ/νίας.

Στο δικαστήριο θα αναβιώσουν οι μνήμες από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα των Μαλγάρων, στις 7 Ιανουαρίου του 2013, όπου χάθηκαν δυο ανθρώπινες ζωές, των φοιτητριών από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.Για τις 20 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί η δικάσιμος για την αγωγές που κατέθεσαν οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, κατά των ασφαλιστικών εταιρειών τόσο του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, όσο και της Τουρκικής νταλίκας, αλλά και κατά των δυο οδηγών και του ΚΤΕΛ. Η τουρκική ασφαλιστική έχει κάνει ταυτόχρονα και αγωγή κατά της ασφαλιστικής του λεωφορείου, προκειμένου να καθοριστεί από το δικαστήριο, το ποσοστό ευθύνης που αναλογεί στον Τούρκο οδηγό.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα διόδια των Μαλγάρων, όταν το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ναύπακτος – Θεσ/νίκη, με τους περισσότερους επιβάτες να είναι φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, έπεσε πάνω σε νταλίκα που είχε σταθμεύσει στη δεξιά πλευρά του δρόμου στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Τραγικός απολογισμός, ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δυο νεαρών κοριτσιών από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, και ο σοβαρός τραυματισμός του Ναυπάκτιου οδηγού του λεωφορείου που ακρωτηριάστηκε…

πηγή : aixmi-news.gr