Νοσοκομεία Αιτωλοακαρνανίας : Μετέωρη και σουρεαλιστική κατάσταση [HDvideo]

Παραμένει μετέωρη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας με τους διοικητές να παραμένουν στις θέσεις τους, το Υπουργείο αλλά και η ΥΠΕ να παραμένουν απαθείς τόσο στο διοικητικό πρόβλημα, όσο και στα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Ίσως σε κάποιους αυτό που ανέφερε μιλώντας αποκλειστικά στην webtv του myagrinio.gr ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Ν. Μαρκαντώνης περί θεάτρου παραλόγου, να ακούγεται υπερβολικό. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σουρεαλιστικά πλέον στοιχεία στην όλη κατάσταση. Το γεγονός από τη μια ότι ακόμη βουλευτές, όπως ο Μ. Σαλμάς χθες στη βουλή, παραδέχονται ότι ακόμη και η πιθανή έλευση τριών επικουρικών καρδιολόγων το επόμενο μήνα, δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων. Και από την άλλη ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Γιώργος Κυριακόπουλος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες τόλμησε με τις καρδιολογικές κλινικές κλειστές να μιλήσει για επιχειρησιακό σχέδιο, για ανακαίνιση χώρων του νοσοκομείου, για διαμόρφωση του… κήπου του νοσοκομείου με την συνένωση των κτημάτων του νοσοκομείου, αλλά και για την κακή… διατροφή των Αιτωλοακαρνάνων που εμποδίζει την πρόληψη ασθενειών… Ή το γεγονός ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Βλάχος ζήτησε άδεια από την ΥΠΕ, αλλά τελικά δεν την πήρε…

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr η αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων θα γίνει σε ένα μήνα περίπου, μιας και πλέον υπάρχει πίεση στο κυβερνητικό στρατόπεδο και βλέπουν πως δεν θα μπορούν να πάνε σε εκλογές τους επομένους μήνες με την κατάσταση στα νοσοκομεία έκρυθμη. Στην παρούσα φάση ο Γ. Γρηγορόπουλος και ο Γ. Ζαμπέλης είναι τα φαβορί να αντικαταστήσουν τους διοικητές στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου αντίστοιχα.

Μέχρι τότε και μέχρι να έρθουν επικουρικοί γιατροί, αν και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την πλευρά των γιατρών για κάλυψη των θέσεων, το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων έχει ήδη λάβει απόφαση για να χρησιμοποιήσει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για την κάλυψη των κενών εφημεριών. Συγκεκριμένα, δύο καρδιολόγους, έναν παιδιάτρο και έναν παθολόγο από τον ιδιωτικό τομέα έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ για το νοσοκομείο Αγρινίου έχουν ζητηθεί γιατροί για την κάλυψη των ειδικοτήτων Καρδιολογίας, Νεφρολογίας, Παιδιατρικής, Εντατικολογίας για τη Μ.Ε.Θ.