Μεσολογγίτες, στα κινητά της ΝΟΔΕ θα μάθετε περισσότερα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Την πρόθεση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ να κάνει συνέντευξη τύπου στο Μεσολόγγι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα την σχολιάσαμε ήδη εδώ. Η ανακοίνωση που έδωσε όμως στη δημοσιότητα μετά την συνέντευξη τύπου ξεπερνά κάθε φαντασία, αφού καταλήγει στα κινητά των ανθρώπων του οργάνου για… περισσότερες πληροφορίες…

Αναλυτικά :
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ κ. Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος και η Τομεάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Ελευθερία Φάντη.Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καραγκούνης τόνισε τη μεγάλη σημασία της δράσης και τα οφέλη που θα προσφέρει σε όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια καινοτόμα κοινωνική πολιτική με κύριο στόχο την οικονομική ανακούφιση των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Εν συνεχεία ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι η δράση αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 Δήμους στους οποίους συγκαταλέγεται και αυτός της Ι.Π. Μεσολογγίου. Η πιλοτική εφαρμογή θα έχει διάρκεια ενός εξαμήνου και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους Δήμους της χώρας, ώστε να καλύψει το 7% του πληθυσμού που αντιστοιχεί σε 700.000 δικαιούχους του προγράμματος.

Ακολούθως κ. Φάντη ανέπτυξε τη φιλοσοφία της δράσης, η οποία, σε συνδυασμό με τα ήδη εφαρμοσμένα μέτρα της κυβέρνησης, προσπαθεί να δημιουργήσει μια κοινωνική ασπίδα απέναντι στην κρίση και την ανεργία.Τέλος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σύρρος παρουσίασε τη δομή του προγράμματος και ανέλυσε τους κοινωνικούς πυλώνες που την αποτελούν:
• Την εισοδηματική ενίσχυση,
• Την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και
• Την εργασιακή ένταξη και επανένταξη
Παρουσιάστηκαν, επίσης, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.Κλείνοντας ο κ. Σύρρος ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ δε σταματά στην παρουσίαση του προγράμματος αλλά επεκτείνεται και στην πληροφόρηση των συμπολιτών μας. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί από τη ΝΟΔΕ ομάδα εργασίας και συντονισμού του προγράμματος, η οποία θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για την πληροφόρηση, καθοδήγηση αλλά και συμπλήρωση των αιτήσεών τους. Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μπορούν να επικοινωνούν από την Παρασκευή 14/11/2014 στα τηλέφωνα:
• 6946793848
• 6973880356
• 6937059911