Εκλογές στη Β ΕΛΜΕ : Μειωμένη συμμετοχή και συζήτηση επί των “αιρετικών” απόψεων

Πρότειναν τη διαγραφή εκπαιδευτικού που ζητούσε οι εκλογές να μην συνεπάγονται απώλεια διδακτικών ωρών
Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία των αρχαιρεσιών στη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. H διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα την αίθουσα του κινηματογράφου «Άνεσις».

ΕΛΜΕΑξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την χαμηλή προσέλευση των εκπαιδευτικών στην συνέλευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ξεκίνησε η συνέλευση λίγο μετά τις 10 πρωί στην αίθουσα υπήρχαν 40 άτομα περίπου (από τους 1200 εκπαιδευτικούς της Β ΕΛΜΕ) και όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέθηκε θέμα για την διαπίστωση της απαρτίας… Τελικά η συνέλευση διεξήχθη κανονικά και αργότερα είναι αλήθεια πως η προσέλευση αυξήθηκε με μερικούς ακόμη εκπαιδευτικούς να προσέρχονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση τέθηκε το θέμα της επιστολής του εκπαιδευτικού Σπ. Στεργιάκη (δείτε την εδώ) που ζητούσε να οριστούν οι εκλογές σε μέρα που δεν προκαλέσει μεγαλύτερη απώλεια διδακτικών ωρών. Μερίδα εκπαιδευτικών λοιδόρησε την συγκεκριμένη πρόταση, ενώ κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν και την διαγραφή του από το σωματείο, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Πάντως η αλήθεια είναι πως η μειωμένη προσέλευση και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συνδικαλιστικά τους όργανα δικαιώνει την άποψη που εξέφρασε ο εν λόγω εκπαιδευτικός, αφού το επιχειρήμα πως αν γίνουν οι εκλογές Σαββατοκύριακο ή σε κάποια άλλη αργία δεν θα έχουν συμμετοχή, καταρρίφθηκε από τη συμμετοχή της σημερινής διαδικασίας. Είναι επίσης θλιβερό το γεγονός ότι επειδή κάποιος εξέφρασε δημόσια την μάλλον “αιρετική” άποψή του, ζητήθηκε από μερικούς η διαγραφή του.

Επίθεση σε δημοσιογράφο τοπικού ΜΜΕ
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από κάποιον από τους παρισταμένους στη συνέλευση των εκπαιδευτικών που έδειξε την… ενόχλησή του για το γεγονός ότι εκείνος φωτογράφιζε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ την… άδεια αίθουσα. Ευτυχώς το περιστατικό δεν έλαβε συνέχεια καθώς την ενόχληση του εν λόγω εκπαιδευτικού, που θα έπρεπε να ενοχλείται από το γεγονός της άδειας αίθουσας και όχι επειδή κάποιος προσπάθησε να τη φωτογραφίσει, δεν τη συμμερίστηκε το προεδρείο και από ό,τι φάνηκε ουδείς άλλος.