Δυτ.Ελλάδα : Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση στελεχών στο «Innovation Expert- Καινοτομία στην Πράξη»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση – εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και στο 4ο group της Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ «Innovation Expert- Καινοτομία στην Πράξη» που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Στον 4ο group συμμετείχαν 24 στελέχη από 12 επιχειρήσεις της περιοχής μας, οι οποίοι συμπλήρωσαν 50 ώρες επιμόρφωσης στις βασικές ενότητες του προγράμματος της Καινοτομίας. Θα ακολουθήσει το επόμενο στάδιο της Συμβουλευτικής μέσα στις επιχειρήσεις συνολικής διάρκειας 30 ωρών πάνω σε εφαρμογές της Καινοτομίας.

Το τέλος του Προγράμματος «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» ολοκληρώθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς τα γραφεία του Συνδέσμου επισκέφτηκε ο κ. Πολύζος Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο κ. Πολύζος μίλησε στα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την σημασία της Καινοτομίας στη λειτουργία και στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης καθώς και την συμβολή των ερευνητικών προγραμμάτων στην εξέλιξη της τεχνογνωσίας των βιομηχανιών. Το Γραφείο Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών αναπτύσσει μηχανισμούς για την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και την διαχείριση αυτών μέσω σ΄υναψης και παρακολούθησης συμβάσεων συνεργασίας με τρίτους με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση ή χρηματοδότηση των παραγόμενων ερευνητικών αποτελεσμάτων. Τέλος επισήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο που κατέχει το Πανεπιστήμιο στην λειτουργία της Πάτρας και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις αυτής.

Στην Πρωτοβουλία «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» εντάχθηκαν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, συνολικά 460 στελέχη από περίπου 230 επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Κρήτης, καθώς και στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής.Στην Πάτρα από την αρχή του καλοκαιριού έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» 80 στελέχη από 45 επιχειρήσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Το έργο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Καινοτομίας», υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.