Ένα μύριο για μια Τοπική Κοινότητα του Πύργου – Η Περιφέρεια και οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες

Οκτώ μήνες χρειάστηκαν για να αποκατασταθεί ο δρόμος Αμπέλια - Κοκκινόβρυση

Αρκετά ενδιαφέρουσα η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο υπόμνημα του Δήμου Θέρμου με το οποίο απαιτεί από την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου που συνδέει την ορεινή περιοχή του Δήμου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας απάντησε κυρίως με μία λίστα από έργα και δράσεις που εκτελούνται και θα εκτελεστούν. Εκτελούνται και θα εκτελεστούν, ενεστώτας διαρκείας και μέλλοντας. Μοιάζει με το “βγαίνουμε από την κρίση” του Σαμαρά. Μάλλον στην Περιφέρεια δεν έχουν καταλάβει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα από τα προβλήματα που καθιστά την περιφέρειά μας ουραγό στην Ελλάδα και επιτείνει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Σε ένα τέτοιο πρόβλημα που χρονίζει και φυσικά δεν φέρνει αποκλειστικά την η περιφέρια, η απάντηση θα έπρεπε να ήταν λιγάκι πιο σεμνή. Η απάντηση θα έπρεπε να δοθεί όταν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει παρελθοντικό χρόνο, όταν θα μπορούν να πουν στους πολίτες του Θέρμου “ολοκληρώσαμε ένα, δυο συγκεκριμένα πράγματα”…

Να θυμίσω τέλος όσον αφορά τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες ότι σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εγκρίθηκε η δημοπράτηση της βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Πύργου – Ολυμπίας προς τον Άγιο Γεώργιο, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Είναι πρόκληση να δεσμεύεται ένα εκατομμύριο ευρώ για το δρόμο που συνδέει τον Πύργο με ένα τοπικό του διαμέρισμα, σα να λέμε ο δρόμος Αγρίνιο – Καλύβια, ή Αγρίνιο – Καμαρούλα, και να μένουν ακόμη με χωμάτινους δρόμους πολλές κοινότητες και οικισμοί του δήμου Θέρμου.

φωτό από το Street view της Google από το δρόμο που αποφάσισε να βελτιώσει η περιφέρεια στην Ηλεία
πύργος