Κουβέντα για την γεωγραφική κατανομή στις γυναίκες του ψηφοδελτίου της ΝΔ

Τρεις θα είναι οι θέσεις των γυναικών στα ψηφοδέλτια της Αιτωλοακαρνανίας στις προσεχείς εκλογές. Σημειωτέον ότι πλέον ο νομός εκλέγει 7 βουλευτές, άρα οι υποψήφιοι μπορεί να είναι μέχρι 9 και οι σταυροί μέχρι δύο.

Το μικρότερο λοιπόν ψηφοδέλτιο σε ένα μεγάλο νομό όπως η Αιτωλοακαρνανία, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και στη γεωγραφική κατανομή. Αυτό είναι που εσχάτως φαίνεται να προβληματίζει τους ιθύνοντες στη ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, μιας και μέχρι στιγμής οι ισχυρότερες γυναικείες υποψηφιότητες “εγκλωβίζονται” στην περιοχή του Αγρινίου. Για τις τρεις λοιπόν γυναικείες υποψηφιότητες της ΝΔ φιγουράρουν μέχρι στιγμής, η σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας Γεωργία Μπόκα από την Παραβόλα που ήταν πρώτη μεταξύ των γυναικών στις εκλογές του 2012 και παραμένει μια ισχυρή υποψηφιότητα, με πιθανότητες εκλογής μάλιστα κατά πολλούς στη ΝΔ, η Βασιλική Σταμάτη κόρη του πρώην βουλευτή, που από την στιγμή που η ίδια θέλει να συμμετάσχει δεν θα της αρνηθούν στη ΝΔ μια θέση στο ψηφοδέλτιο, ιδίως μετά το καλό πλασάρισμά της στο ψηφοδέλτιο Κατσανιώτη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η Έλενα Μάντζιου Κοτρολού που έχει συμμετάσχει ήδη δυο φορές στο ψηφοδέλτιο.

Όμως στη ΝΔ αν και οι περισσότεροι φαίνονται να συγκλίνουν σε αυτές τις υποψηφιότητες διαπιστώνουν με προβληματισμό πως πρόκειται για τρεις Αγρινιώτισσες και καλό θα ήταν, όπως λένε, οι γυναικείες θέσεις να έχουν και αυτές μια καλύτερη γεωγραφική κατανομή. Στο τραπέζι έχει πέσει ήδη η πρόταση για μια γυναικεία υποψηφιότητα από το Μεσολόγγι, με το αιτιολογικό μάλιστα πως δεδομένων των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και της δυσαρέσκειας που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα για μια σειρά κυβερνητικών αποφάσεων κατά του Μεσολογγίου, καλό θα ήταν να υπάρξει ως αντιστάθμισμα και μια Μεσολογγίτισσα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, έτσι ώστε να περιορίσει τυχόν απώλειες για τη γαλάζια παράταξη. Ήδη στο Μεσολόγγι διακινείται ευρέως το όνομα της Βίκυς Κώτση – Αλαφοδήμου που πρόσφατα εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Ν. Καραπάνου και έχει αναλάβει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου.

Το θέμα όμως πρωτίστως δεν “κολλάει” στο πρόσωπο, αλλά στο αν ο προβληματισμός αυτός θα “κόψει” κάποια υποψηφιότητα από το Αγρίνιο…