Από… “συνέντευξη” πέρασαν τις υποψηφιότητες στο ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο ημίχρονο της διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για την τελική πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής για το ψηφοδέλτιο παίχτηκε χθες βράδυ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε ακούγοντας όσους κατέθεσαν αίτηση για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τα μέλη της θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καταλήξουν στα 18 ονόματα που θα σταλούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδριάσει στις 2 του μηνός για να στείλει την πρότασή της στην Νομαρχιακή για την τελική έγκριση του ψηφοδελτίου.

Χθες το απόγευμα από την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν όλοι όσοι κατέθεσαν αίτηση από όλο το νομό για να είναι υποψήφιοι και η αίτησή τους παραμένει σε ισχύ. Καθένας είχε λίγο χρόνο στη διάθεσή του για να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει στα μέλη της Νομαρχιακής τους λόγους για τους οποίους θέλει να είναι υποψήφιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που εξελίχθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς δηλαδή εντάσεις και με τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εκφραστούν και να μιλήσουν για τη συμμετοχή τους στα κομματικά δρώμενα και όχι μόνο. Πλέον την Πρωτοχρονιά η Νομαρχιακή θα καταλήξει στην 18αδα που θα προτείνει για το ψηφοδέλτιο… Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Τραπεζιώτης, που φέρονταν να έχει καταθέσει αίτηση, δεν προσήλθε στην χθεσινή διαδικασία. Προσήλθε όμως ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του οποίου έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο ΣΥΡΙΖΑ. “Αποστασιωποιήθηκα νωρίς” φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr να είπε ενώπιον των μελών της Νομαρχιακής με απολογητική διάθεση για τη συμμετοχή του στα δρώμενα του ΠΑΣΟΚ.

Πέρα όμως από τη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής οι συζητήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ φουντώνουν ιδίως μετά τη γνωστοποίηση των προτάσεων του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ και των αιτήσεων που κατέθεσαν κάποιοι ενδιαφερόμενοι στην Κουμουνδούρου. Σημαντική μερίδα των τοπικών μελών του κόμματος φέρονται να αντιδρούν στα περισσότερα από τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ονόματα, όπως αυτά του Σπ. Τουρουνίδη, του Χρ. Κοκκινοβασίλη και της Ντίνας Κατσαρή. “Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, τέτοιου τύπου υποψηφιότητες δεν μπορούν να προχωρήσουν, θα υπάρξει αντίδραση…” ανέφερε στο ΑγρίνιοCulture.gr στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας παράλληλα ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντιδράσουν με ηχηρό τρόπο.