Π. Στάϊκος : Δεν θα είμαι υτποψήφιος με το “Ποτάμι”

Την απόφασή του να μη είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ανακοίνωσε ο τέως Δήμαρχος Αστακού και τοπικός συντονιστής στο Ποτάμι για το Δήμο ξηρομέρου Παναγιώτης Σταϊκος.

Αναλυτικά :
Θέλω να γνωρίσω στους φίλους μου Ξηρομερίτες, αλλά και στους υπόλοιπους Αιτωλοακαρνάνες, ότι δεν θα είμαι Υποψήφιος στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν έχει να κάνει με την διεύρυνση και την είσοδο της κυρίας Φούντα στο ψηφοδέλτιο, η οποία έμαθα, ότι ήθελε να είμαστε συνυποψήφιοι, την οποία αισθάνομαι την ανάγκη να την ευχαριστήσω και πέραν από τις ευχές μου για καλή επιτυχία, να της δηλώσω ότι θα έχει και την στήριξή μου, αλλά αποφασίστηκε από τα αρμόδια όργανα, αφού είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους και δύο άλλοι πρώην Δήμαρχοι να είναι υποψήφιοι, να μην μπει κανένας πρώην Δήμαρχος ως Υποψήφιος και να μπουν νέοι άνθρωποι. Μου προτάθηκε να είναι ο γιός μου, ο οποίος δεν απεδέχθη. Έτσι λοιπόν έστειλα στον υπεύθυνο για τα ψηφοδέλτια της Αιτωλοακαρνανίας κύριο Παναγιώτη Πασπαλιάρη την ακόλουθη επιστολή.

Αγαπητέ Παναγιώτη,
Έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, ακόμη και εάν εμπεριέχουν λάθος. Έτσι θα κάνω και τώρα. Το ήθος μου, η πολιτική μου διαδρομή, το πλούσιο επιστημονικό μου βιογραφικό, η κοινωνική μου καταξίωση, δεν μου επιτρέπουν να αυτοακυρωθώ.

Ενώ στην ιστοσελίδα το ΠΟΤΑΜΙ αναφέρει:
Σε εξέλιξη η αξιολόγηση υποψηφίων. Η αξιολόγηση των υποψηφίων είναι σε εξέλιξη. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν όλα μαζί την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου. Πολλά από τα ονόματα που έχουν εμφανιστεί αφορούν προτάσεις που είναι υπό αξιολόγηση.

3 Ιανουαρίου 2014
Κάποιοι δεν έμειναν μόνο στην πάρα κάτω αναφορά της Καθημερινής, την οποία έβαλαν στα profiles στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Ποτάμι: Η πρόταση της συντονιστικής για τους 200 πρώτους υποψηφίους), αλλά έφτιαξαν και ιστοσελίδες γράφοντας Υποψήφιος Βουλευτής και εμφανίστηκαν με κοστούμια, συνολάκια, γυαλιστερά πουκάμισα, αστραφτερές γραβάτες, λες και πήγαιναν να αναλάβουν Υπουργεία!!!!
Αλήθεια πως βγήκε τόση παλαιοκομματική νοοτροπία και τόσο αντιαισθητική εικόνα; Που βρέθηκε τόσο κιτς; Εγώ σε κάθε περίπτωση δεν σκοπεύω να εξαπολύσω καμιά επίθεση στα όργανα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και πολύ περισσότερο να πάω να πιάσω στασίδι σε άλλο κόμμα, παρά το γεγονός ότι μου έγιναν προτάσεις, τις οποίες απέρριψα. Θα παραμείνω σεμνά και ταπεινά ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ στον ΞΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, θα δώσω αγώνα για να πάρει το ΠΟΤΑΜΙ το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό, θα πάω να δώσω ως οικονομική ενίσχυση τα χρήματα, που θα διέθετα εάν ήμουν υποψήφιος, στον ίδιο τον Επικεφαλής μας τον Σταύρο Θεοδωράκη, παρά το γεγονός ότι είχαμε πει ότι θα παντρέψουμε το νέο με το έμπειρο, ικανό και έντιμο. Ότι θα φροντίζαμε να υπάρχει εκπροσώπηση με υποψηφίους από όλους τους Δήμους του Νομού. Από τον Δήμο μου, τον Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση στο ΠΟΤΑΜΙ και με το γεγονός ότι τρία κόμματα θα έχουν υποψήφιους από τον Δήμο, τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα.Εγώ δεν μπήκα στο ΠΟΤΑΜΙ για να πάρω. Δεν μπήκα για να γίνω Βουλευτής με μηχανισμούς και έτσι θα μπορώ να διαβάζω και να απολαμβάνω το αγαπημένο μου ποίημα του Καβάφη: Θερμοπύλες.

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος…