Δήλωση με αιχμές για πατρωνείες από την Μαρία Φωκά

Με ανάρτηση στο facebook η Μαρία Φωκά, πολιτευτής το 2012 με τη Νέα Δημοκρατία, γνωστοποιεί ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ωστόσο αφήνει και δόσεις πικρίας μιλώντας για πατρωνείες και έλλειψη fair play ενώ τονίζει ότι το Μεσολόγγι χρειάζεται εκπροσώπηση από ανθρώπους με πολιτικό λόγο και ουσιαστική παρουσία στον τομέα δράσης τους.

Αναλυτικά η κα Φωκά αναφέρει:
Θέλω, από δω κι όχι από άλλη “έγκυρη” πηγή, φίλα κείμενη στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να ευχαριστήσω εκείνους που υποστήριξαν μία εκ νέου υποψηφιότητά μου στις επικείμενες εκλογές
Επίσης όσους αγωνιούσαν, -περισσότερο από μένα, είναι αλήθεια- και με εξέπλητταν με τηλεφωνήματα και συναντήσεις γεμάτα ενδιαφέρον κ αλληλεγγύη.
Είναι οι φίλοι ζωής που κέρδισε ένας αγώνας καθαρός που πελαγοδρόμησε σε καφενεία, πλατείες και γειτονιές το τρίμηνο εκείνο του 2012.
Το Μεσολόγγι χρειάζεται εκπροσώπηση εδώ και χρόνια πολλά, από ανθρώπους με πολιτικό λόγο και ουσιαστική παρουσία στον τομέα δράσης τους, με μηδενικό, ει δυνατόν, αντίτιμο. Χρειάζεται εκπροσώπηση από άτομα που θα δώσουν τον αγώνα τους, χωρίς να χρωστούν “χάρη” σε πατρωνείες και υπέρ αυτών παρεμβάσεις. Από ανθρώπους που θα ξεκινήσουν με “φερ πλέι” ταυτόχρονη εκκίνηση με όλους τους συνυποψηφίους τους την έκθεσή τους στην κρίση του πολιτικού κοινού.
Αγωνιστής στις παρυφές ή τις επάλξεις της παράταξης που δε θα εγκαταλείψω ποτέ, εύχομαι καλή επιτυχία στο συνδυασμό που, είμαι βεβαία, θα δώσει τη νίκη και δύο έδρες στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.