Ομιλία Παπανδρέου στο Αγρίνιο με επίθεση στη συγκυβέρνηση [pics]

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία ως προέδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από το Αγρίνιο με ομιλία στο Παπαστράτειο Μέγαρο.Ο Γ.Παπανδρέου δεκτός με τις γνωστές ιαχές «Παπανδρέου» και το σύνθημα «Γιώργο μαζί με την αλλαγή».

GAP ΓΑΠΣτην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστράτειου το παρών έδωσαν πολλά τοπικά στελεχή του Κινήματος αρκετοί εκ των οποίων ενδέχεται να είναι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία. Μεταξύ αυτών και εκτός του Θ. Μωραΐτη που θα είναι υποψήφιος στη Β Αθηνών ο τέως νομάρχης Θ. Σώκος, ο τέως βουλευτής Αν. Μακρυπίδης, ο τέως δήμαρχος Ινάχου Σάκη Τορουνίδης, o τέως δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο τέως δήμαρχος Θέρμου Θόδωρος Πορφύρης, ο τέως βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, ο πολιτευτής Θ. Κατερινόπουλος, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά και Νίκος Υφαντής.

Το “ευχαριστώ” του Παπανδρέου στον Μωραΐτη
Ειδική αναφορά στον Θάνο Μωραΐτη έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη της ομιλίας του στο Αγρίνιο. Ο Γ. Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Θ. Μωραΐτη ο οποίος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β’ Αθηνών αν και επί χρόνια εκλεγόταν στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αποτυχία εξόδου από το μνημόνιο. “Είναι αδιανόητο για μένα, πέντε χρόνια από την εκδήλωση της κρίσης, και μετά από όσα περάσαμε, μετά από τόση προσπάθεια, να βρισκόμαστε ως χώρα στη σημερινή θέση. Προγραμματισμένη ήταν η έξοδος από το Μνημόνιο στο τέλος Δεκεμβρίου 2014. Ήταν προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια.Αντί για έξοδο από το μνημόνιο στο τέλος Δεκεμβρίου του 2014, έχουμε παράταση, έχουμε άδηλη έκβαση.Είναι αδιανόητο μετά τα όσα περάσαμε και θυσιάσαμε να έχουμε και πάλι ανασφάλεια. Επαναφορά σεναρίων εξόδου από το ευρώ σε όλο το διεθνή τύπο.Είναι άδικο για την Ελλάδα, άδικο για τους Έλληνες. Είναι εξοργιστικό μετά από όσα κάναμε, αυτό να συζητιέται πάλι σήμερα. Εξοργιστικό!” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Απέτυχαν να εξασφαλίσουν ομαλή έξοδο από το Μνημόνιο. Απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην επόμενη μέρα. Παρά τη διακομματική στήριξη στη Βουλή, που την περίοδο 2009-2011 δεν υπήρχε. Θα θυμόσαστε – Όλοι μας πετροβολούσαν. Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας σε σχέση με αυτά που αντιμετωπίσαμε εμείς. Παρά το γεγονός ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των ελλειμμάτων έγινε μεταξύ 2009-2011. Παρά το γεγονός ότι οι δυσκολότερες αποφάσεις δρομολόγησης μεταρρυθμίσεων έγιναν μεταξύ 2009-2011”.