ΕΚΤ: Χρήματα στις τράπεζες μόνο όσο υπάρχει πρόγραμμα

Αυστηρές προϋποθέσεις προς την ελληνική πλευρά για να μην κλείσουν οι «κάνουλες» της ρευστότητας. Δήλωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με μια λιτή αλλά ξεκάθαρη δήλωση ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα συνεχίζεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και εφ’ όσον υπάρχει πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Θέτοντας τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ τονίζει ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών βασίζεται όχι μόνο στην επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας -ανοιχτής- αξιολόγησης από την Τρόικα αλλά και στην επίτευξη συμφωνίας για διάδοχο πρόγραμμα μεταξύ των ελληνικών αρχών και από την άλλη της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Η δήλωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: «Η συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών βασίζεται σε τεχνική παράταση του προγράμματος έως τέλος Φεβρουαρίου και στην ύπαρξη ενός προγράμματος του ΔΝΤ. Βασίζεται επίσης σε επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και σε συμφωνία για διάδοχο πρόγραμμα μεταξύ ελληνικών αρχών και ΕΚΤ-ΔΝΤ».

πηγή : thetoc.gr