Σαμαράς από το Αγρίνιο : Αν δεν νικήσουμε εμείς, αίμα και δάκρυα [video + pics]

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μίλησε σήμερα στο Αγρίνιο και στην κατάμεστη από φίλους της ΝΔ αίθουσα του κινηματογράφου «Άνεσις».

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από Αγρίνιο ο Αντώνης Σαμαράς.«Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια. Να μας παρασύρουν με ένα νέο “λεφτά υπάρχουν”» είπε κάνοντας λόγο για «δεύτερο γύρο του “λεφτά υπάρχουν”».

«Όταν αναλάμβανα τη διακυβέρνηση ήμασταν μισό βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε. Τα καταφέραμε» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Τόνισε ότι οι πιο δυσάρεστες στιγμές που πέρασε ήταν στο εξωτερικό. «Όταν δήλωνες Έλληνας υπήρχε γκριμάτσα και αποστροφή» είπε. «Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας. Το λένε οι δικοί τους. Ένας κύριος Λαπαβίτσας είπε ότι δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της Ε.Ε. και να μην ακολουθείς τους κανόνες της» τόνισε.

«Έχουμε πιάσει τους στόχους για να βγούμε από τα μνημόνια» ανέφερε. «Δεν θα υπάρξει άλλη μειωση μισθών, εισοδημάτων και συντάξεων» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός. «Μειοψηφία βουλευτών έσυρε τη χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε ο ελληνικός λαός. Θα απαντήσει σε αυτούς τους βουλευτές» πρόσθεσε. Ο Αντ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ». “Αν δεν νικήσουμε εμείς, αίμα και δάκρυα” δήλωσε εμφατικά

Τέλος επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά από το 2015 και θα αποδίδεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ σημείωσε ότι θα γίνουν πιο ορθολογικές οι αντικειμενικές αξίες όπως και ότι θα μειωθούν οι φόροι στους επιχειρηματίες στο 15%.