Με τη διοίκηση της “Ένωσης Αγρινίου” ο Ευ. Βενιζέλος [pics]

Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Το πρωί συναντήθηκε στο Μεσολόγγι με τη διοίκηση της ΕΑΣ Μεσολογγίου, ενώ νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε στο Αγρίνιο και με τη διοίκηση της “Ένωσης Αγρινίου” και τον πρόεδρό της Θ. Κουτσουπιά.

Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Θωμάς Κουτσουπιάς αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της “Ένωσης Αγρινίου” και τις επενδύσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επένδυση της ΑΜΦΙΓΑΛ που πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει. Ο Θ. Κουτσουπιάς έθεσε στον Ευ. Βενιζέλο μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως το θέμα της ιδιοκτησίας της γης, της εκπαίδευσης των αγροτών, το ανεπαρκές αρδευτικό δίκτυο, τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ενιαία ενίσχυση και την εξισωτική αποζημίωση.

Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητες της “Ένωσης Αγρινίου” και έδειξε να εκπλήσσεται όταν άκουσε από τον πρόεδρο της “Ένωσης” πως εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από 5000 παραγωγούς μέσα σε 15 μέρες για να συγκροτήσουν την Ομάδα Παραγωγών της ελιάς. Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, τόνισε ότι είναι σημαντικό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να αναδειχθούν οι αγρότες που καινοτομούν και προσπάθειες σαν αυτές της “Ένωσης Αγρινίου”. “Δεν είμαστε εδώ με παλαιοκομματικό τρόπο για να δώσουμε υποσχέσεις στους αγρότες” είπε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ με τον σταθεροποιητικό ρόλο που είχε στην κυβέρνηση είχε ζητήσει να έχει την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ακριβώς για να μπορέσει να ακούσει και να στηρίξει τους αγρότες. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα αρκετά, όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως μπόρούν γρήγορα πολλά προβλήματα να λυθούν, φέρνοντας ως παράδειγμα πως το νέο ΕΣΠΑ μπορεί να λύσει το πρόβλημα των αρδευτικών δικτύων. Έκλεισε μάλιστα λέγοντας πως “οι Αιτωλοακαρνάνες έχουν μακρά πολιτική παράδοση, και έχουν πλέον την εμπειρία να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού”…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδεύονταν από τους Χρ. Βερελή, και τους υποψηφίους του κόμματος Δημ. Κωνσταντόπουλο, Γρ. Τζαμαλή, Β. Αντωνόπουλο, Π. Τρυφιάτη, Π. Σιδηρά και Άν. Ροκοφύλλου. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας, ο γ.γ. γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης, και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης.