Τσίπρας στο Αγρίνιο: Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε το 99% του λαού [video + pics]

“Θα διαπραγματευτούμε σκληρά, επειδή λογοδοτούμε στον λαό και όχι στα μαύρα ταμεία”
Με παλμό από χιλιάδες φίλους του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίηθηκε απόψε στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο η κεντρική προεκλογική ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Αιτωλοακαρνανία. Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα που μίλησε ο Α. Τσίπρας, ενώ χιλιάδες οι πολίτες που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι απ’έξω!

Μιλώντας στο Αγρίνιο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει το email με τις δεσμεύσεις του στους δανειστές ο κος Σαμαράς, δε τα καταφέρνει”, ενώ έκανε αναφορά και στα “email της ντροπής και της διαπλοκής που είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν το γραφείο του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και την τρόικα να μηχανορραφούν για να περνάνε τα μέτρα λιτότητας, αποφεύγοντας τη Βουλή”

Ο Α. Τσίπρας από το Αγρίνιο ζήτησε για μια ακόμη φορά ψήφο αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Και είστε το μοναδικό στήριγμά μας. Δε στηριζόμαστε ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε σε τραπεζίτες, ούτε ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης”. Ανέφερε ότι ο Α. Σαμαράς “αποσύρεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής κινδυνολογώντας αφόρητα”, τονίζοντας όμως ότι “ο λαός δεν τους πιστεύει πια, αφού τώρα γνωρίζει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος μόνο για την ολιγαρχία που λεηλάτησε το τόπο. Όχι για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στα email μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, και αποδεικνύουν ότι Μέγαρο Μαξίμου και δανειστές μηχανορραφούσαν για να περνούν τα μέτρα λιτότητας, δίχως αυτά να ψηφιστούν από τη Βουλή. Επανέλαβε την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από κοινωνικά δίκαιο φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ενώ, σχολιάζοντας τις επιθέσεις της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις φορολογικές του προτάσεις, την κατηγόρησε ότι είναι το “κόμμα του πλούτου, της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Το κόμμα που προστατεύει τα συμφέροντα του 1%”. “Ε εμείς είμαστε εδώ για να προστατέψουμε το υπόλοιπο 99% του Ελληνικού λαού”, πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος ο Αλέξης Τσίπρας.