Ελπίδα αλλαγής

Γράφει ο Βασίλης Νάκας
Ζούμε σε μια χώρα όπου η λέξη ”ΑΛΛΑΓΗ” έχει, επί δεκαετίες, κακοποιηθεί και καταντήσει συνώνυμη της στείρας πολιτικής ρητορικής. Ένα ανούσιο, δηλαδή, προεκλογικό φέιγ βολάν, που έχει καταταλαιπωρήσει τους Έλληνες για δεκαετίες, φορτώνοντάς τους αυτόκλητους σωτήρες και ηγετίσκους κούφιων οραμάτων. Στις μέρες μας, ως ένα ακόμη δείγμα υποτίμησης της συλλογικής νοημοσύνης, το φαινόμενο έχει λάβει τις πλέον κωμικο – τραγικές προεκτάσεις τής κατατρομοκράτησης των πολιτών – ψηφοφόρων.

Εν χορώ, διακηρύσσουν τα καρεκλοκένταυρα φαντάσματα του αδιόρθωτου παρελθόντος: Θα χρεωκοπήσουμε, αν βγούνε οι άλλοι!(φευ, είμαστε ήδη χρεωκοπημένοι!). Θα οδηγηθούμε σε μαζική εκροή καταθέσεων- bank run, όπως σημειώνουν οι επα’ί’οντες- και σε κατάσχεση όσων αποταμιεύσεων περισσέψουν, αν βγούνε οι άλλοι! (δυστυχώς, ξεχνούν να κοιταχτούν στον καθρέφτη, για να διαπιστώσουν ότι το κινδυνολόγο σαρκίο τους είναι η βασική αιτία δημιουργίας αρνητικού κλίματος στην εμπορική και χρηματική αγορά!). Οι διεθνείς φίλοι μας, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., θα μας τσακίσουν, αν βγούνε οι άλλοι(!) και τολμήσουν να διεκδικήσουν επαναδιαπραγμάτευση και αλλαγή των νεοαποικιακών όρων των μνημονίων (εδώ δεν χρειάζεται ιδαίτερος σχολιασμός, όλοι πια γνωρίζουμε πώς η Ελλάδα σύρθηκε στην υπογραφή τριτοκοσμικών δανειακών συμβάσεων,ενώ θα μπορούσε εξαρχής να επιδιώξει και να επιτύχει ουσιαστική και σωτήρια για τον λαό της απομείωση του χρέους της).

Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη γνωρίσει τη γνήσια κοινωνική ΑΛΛΑΓΗ της! Στην Ελλάδα, η διαιώνιση του φεουδαρχισμού, υπό τη μορφή των οικονομικο – πολιτικών ολιγαρχών, έχει καταποντίσει στην αφάνεια κάθε τι νέο και δημιουργικό! Η Ελλάδα ΤΩΡΑ, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη την τελεσφόρα ΕΛΠΙΔΑ και την υγιή ΑΛΛΑΓΗ! Εμείς κρατάμε, αυτή τη φορά, το παρόν και το μέλλον τής χώρας μας στα χέρια των αποφάσεών μας! Είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για όλα, και αρκετά τραυματισμένοι από τις έως σήμερα εγκληματικές πολιτικές! Είναι καιρός η ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να γίνει το ΟΡΑΜΑ μας…χάρη στην έμπρακτη εφαρμογή της…